uspješne ludbreške hrvačice

Marta Busija i Iva Gerić nastupile za žensku hrvačku reprezentaciju Hrvatske

19:05h
0
Reprezentacija Hrvatske // foto: HK Ludbreg

Iva je u kadetskoj konkurenciji protiv Austrijanke vodila čak 13:8 pola minute prije kraja, ali je platila ceh neiskustvu te na kraju izgubila meč tušem.

Članice Hrvačkog kluba Ludbreg, Marta Busija i Iva Gerić u pratnji trenera Ignaca Horvata bili su dio Hrvatske hrvačke ženske Reprezentacije na vrlo jakom UWW turniru u Wolfurtu (Austrija).

Premda su izgubile, cure su pokazale i dokazale da mogu ravnopravno hrvati sa najboljima u Europi i šire.

Iva je u kadetskoj konkurenciji protiv Austrijanke vodila čak 13:8 pola minute prije kraja, ali je platila ceh neiskustvu te na kraju izgubila meč tušem.

Marta je nastupala u udruženoj kategoriji juniorki i seniorki te svoju borbu izgubila protiv ipak jače Njemice tehničkim tušem (razlika od 10 bodova).

Kako su njihove obje suparnice zaustavljene u polufinalu, nažalost ostale su bez prilika u repesažu.

Cure su imale veliku podršku publike, odnosno Ludbrežana Nenada Pokosa koji je čak iz švicarskog Klotena došao navijati. Djevojke su se odužile na najbolji način, odnosno medaljom.

Veronika Dragaš iz Petrinje ušla je u finale i osvojila veliko srebro za mladu hrvatsku ekipu koju je besprijekorno vodio trener Senad Mujagić, a i ostale djevojke su se  dobro borile – Mirta Štiks i Stella Kartalija. Dio tima bio je i sudac Marko Perić koji je zaslužio sve pohvale.

HK Ludbreg ovim putem zahvaljuje gospodinu Hajsoku i gospodinu Dulikraviću bez čije pomoći ovaj put ne bi bio realiziran.