Martin Sagner predložen za županijsku nagradu za životno djelo

11:14h
0
Martin Sagner kao Dudek u legendarnoj seriji Gruntovčani // Screenshot: Youtube
Martin Sagner kao Dudek u legendarnoj seriji Gruntovčani // Screenshot: Youtube

Doajen hrvatskog glumišta, 83-ogodišnji Martin Sagner, koji će unatoč stotinama kazališnih, filmskih i uloga na malom ekranu, u svojoj rodnoj Podravini ali i šire ostati upamćen po liku Dudeka u tv seriji Gruntovčani, bit će predložen za županijsku nagradu za životno djelo.

Odbor za dodjelu javnih priznanja Koprivničko-križevačke županije svoj prijedlog izložit će članovima Županijske skupštine na sjednici idućega tjedna.

Za dobitnicu nagrade za promicanje ljudskih prava ‘Mara Matočec’ predložena je Đurđevčanka Verica Rupčić. Ona će tako najvjerojatnije postati njezina prva dobitnica, jer nagrada je ustanovljena krajem 2013-te, i to upravo na prijedlog Verice Rupčić kao predsjednice Povjerenstva za ravnopravnost spolova. Ipak, lani novo priznanje nije bilo dodijeljeno makar su za nju bile predložene također Verica Rupčić i još jedna Đurđevčanka, Barbara Fuček.

Nagradu za doprinos ugledu i promociji županije prema prijedlogu primit će županijska Udruga slijepih, i to u prigodi svoje lanjske 60. obljetnice rada.

Za iznimno postignuće u prošloj godini kandidat je koprivnički policajac i humanitarac Zoran Zlatar, a za zahvalnice Vatrgasna zajednica Općine Gola, Limena glazba DVD-a Virje, koprivnički Klub žena s bolestima dojke ‘Nada’ i Povijesno društvo, te DVD Torčec.

Nagradu za životno djelo prati i novčani iznos od pet, a za iznimno lanjsko postignuće od jedne prosječne neto plaće u državi.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr