UVOĐENJE U POSLOVANJE

Martina Dalić razgovarala sa sindikatima: Svjesni smo činjenice da će joj trebati neko vrijeme da se upozna sa sustavom, ali vesele njene riječi

U priopćenju stoji kako su se prisutni složili da se dobrom i konstruktivnom suradnjom između Uprave i sindikata može doći do daljnjih pomaka u ostvarivanju materijalnih prava radnika i uvjeta rada, a samim time i još boljeg poslovanja kompanije.

16:02h
0
Martina Dalić na sastanaku s predstavnicima sindikata
Foto: Podravka

Nova predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić održala je sastanak s predstavnicima svih triju sindikata koji okupljaju veliki broj radnika u Podravki: glavnom sindikalnom povjerenicom PPDIV-a Ksenijom Horvat, predsjednicom Nezavisnog sindikata Podravke Martinkom Marđetko Vuković i predsjednikom SINPOD-a Marijanom Slukićem.

Cilj sastanka, u kojemu su sudjelovali i članovi Uprave Ljiljana Šapina, Davor Doko i Marko Đerek, bio je novu predsjednica Uprave upoznati s čelnicima sindikata i uspostaviti kvalitetan dijalog Uprave i samih Sindikata, poručuju iz Podravke.

– Na sastanku je bilo riječi o poslovanju kompanije s naglaskom na status i položaj radnika, bez kojih nije moguće ostvariti postavljene ciljeve vezane uz daljnji rast i razvoj Podravke, koji predstavljaju zajednički interes dioničara i svih zaposlenika – stoji u priopćenju koprivničke tvrtke.

Martina Dalić predstavnicima sindikata naglasila je kako je velika čast te ujedno i odgovornost voditi kompaniju koja je jedna od perjanica hrvatskog i regionalnog gospodarstva.

– Daljnji je rast moguć kroz snažniji nastup na tržištima, još značajniji izvoz te snažnije korištenje novih tehnologija za poboljšanje poslovanja, profitabilnosti i produktivnosti te moguće akvizicije. Podravka je već postala sinonim za inovativnost i taj inovativni duh mora biti snažno izražen kroz razvoj proizvoda i osvajanje novih potrošača. Jednako tako, u vremenu u kojem se puno govori o zelenim investicijama, očuvanju i zaštiti okoliša kompanija može biti predvodnik i u tim segmentima. Podravka je važan nositelj prehrambeno-prerađivačke industrije i usko je povezana s poljoprivredom te u tome dijelu namjeravamo i dalje povećavati udio hrvatskih poljoprivrednih proizvoda u proizvodima Podravke. Ipak, najveća vrijednost ove kompanije, pored njenih brendova, jesu ljudi, marljivi i predani Podravkaši koji će svojom energijom i znanjem doprinijeti da zajedno gradimo Podravku budućnosti – poručila je M. Dalić nakon sastanka.

“Namjera je bila novu predsjednicu Uprave upoznati s postojećim stanjem, kao i materijalnim pravima radnika.”

U priopćenju stoji kako su se prisutni složili da se dobrom i konstruktivnom suradnjom između Uprave i sindikata može doći do daljnjih pomaka u ostvarivanju materijalnih prava radnika i uvjeta rada, a samim time i još boljeg poslovanja kompanije.

– Namjera nam je bila da na ovom prvom našem sastanku, prije svega, novu predsjednicu Uprave Podravke što kvalitetnije upoznamo s postojećim stanjem, kao i materijalnim pravima naših radnika koja proizlaze iz Kolektivnog ugovora Grupe Podravka te jednako tako predstavimo naša daljnja očekivanja za poboljšanjem istih. Svjesni smo činjenice da će joj trebati određeno vrijeme da se upozna sa sustavom na čijem je čelu, no veseli činjenica, kao i njene izrečene riječi tijekom ovog sastanka, da su radnici najveća vrijednost ove kompanije i kako zaslužuju biti, shodno tome, i adekvatno nagrađeni za svoj rad i doprinos u stvaranju još bolje i uspješnije Podravke – istaknuli su čelnici Sindikata po završetku sastanka.