POjačani nadzor policije

Martinjski rekorder vikenda išao ravno na sud

14:22h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak u 14.25 sati u Vinogradskoj ulici u Đurđevcu, kada je 50-godišnjak vozio s 2,37 promila.

Tijekom proteklog martinjskog vikenda na području Policijske uprave koprivničko–križevačke dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, koje su izazvali vozači pod utjecajem alkohola. 

Policija je provodila pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača, sankcionirana su 102 prometna prekršaja, od čega 41 vožnje pod utjecajem alkohola. Alkotestiran je 721 vozač.

Alkohol iznad dopuštenog utvrđen je kod 35 vozača osobnih automobila i pet biciklista i to njih 15 od 0,50 do 1 promil, 14 od 1 do 1,50 promila, devet više od 1,50 promila i do 0,50 promila dva vozača. 

Pod utjecajem alkohola vozilo je pet mladih vozača.

Na policiji je do triježnjenja smješten jedan vozač, dok su četiri uhićena. Protiv dva vozača provedeni su žurni prekršajni postupci, a jedan je išao ravno u bjelovarski zatvor. 

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak u 14.25 sati u Vinogradskoj ulici u Đurđevcu, kada je 50-godišnjak vozio s 2,37 promila. Odmah je uhićen i protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen novčanom kaznom od 6300 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije pet mjeseci.

Najveća koncentracija alkohola kod mladog vozača utvrđena je subotu u 23.03 sati u Svetom Petru Čvrstecu,i to kod 22-godišnjaka koji je napuhao 2,23 promila i odmah je uhićen.

čitam...
Loading...