Mateja i Stanko čekaju dozvolu za vjenčanje

20:17h
0
matejaistanko

Mladi par Mateja i Stanko jako su zahvalni koprivničkom gradonačelniku na ponuđenom stanu. Izjavio je za Radio Dravu njihov odvjetnik Ivo Jelavić te na pitanje hoće li prihvatiti ponudu, odgovorio:

„Pa ja mislim da će prihvatit tu ponudu. Ubrzo ćete moći njih pitati. Evo ja se nadam da ćemo mi danas, sutra, da ćemo dobiti ove izmjenjene odluke Centra za socijalnu skrb i isto tako zaključak o odgodi ovrhe predaje djeteta Općinskog suda u Koprivnici i oni će se tada javiti osobno gradonačelniku.”

Koprivnički Centar za socijalnu skrb je povukao žalbu te se od Suda sada očekuje da ponovo izda dozvolu da sedamnaestogodišnja Mateja i 25-godišnji Stanko Židov stupe u brak. Osim toga, odvjetnik Jelavić očekuje da za informacije koje je dobio usmenim putem stignu i potvrde u obliku službenih dokumenata.

Očekuje dakle i povlačenje rješenja kojim je jednomjesečni sin mladoga para stavljen pod starateljstvo Centra za socijalnu skrb Koprivnica a cijeli slučaj prebačen Centru uKriževcima, te o odustajanju provedbe ovrhe nad djetetom.

Mateja i Stanko su se usprkos siromaštvu u kojemu žive, oduprijeli službama koje su odlučile smjestiti njihovo dijete u udomiteljsku obitelj. Njihova je životna drama ganule mnoge diljem Hrvatske, a među mnogima koji su se angažirali je i koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić koji je iskoristio mogućnost da mimo pravilnika dodijeli gradski stan na polugodišnje korištenje. U strahu da im oduzmu dijete, ova je obitelj trenutno na sigurnom, a u njihovo ime komunicira odvjetnik Jelavić.

Izvor: Radio Drava