Međunarodna izložba

Matejaku zlatna diploma za rakiju travaricu, a Jušti za liker od aronije

13:51h
0
Dožupan Darko Sobota uručuje zlatnu diplomu Stjepanu Matejaku // Foto: Kajje.in
Dožupan Darko Sobota uručuje zlatnu diplomu Stjepanu Matejaku // Foto: Kajje.in

Dožupan Darko Sobota pohvalio je kvalitetu proizvoda na šestoj Međunarodnoj izložbi rakije, pripravaka od rakije i octa. Kaže da je vidljiv trud i ljubav koju proizvođači ulažu u stvaranje proizvoda.

Zamjenik župana Darko Sobota prošle nedjelje otvorio je šestu Međunarodnu izložbu rakije, pripravaka od rakije i octa. Ove godine na manifestaciju u Kalinovcu stiglo je 86 uzoraka, od čega 31 rakija, 52 likera, jedno desertno vino i dva octa.


Organizatori su ove godine dodijelili dvije velike zlatne diplome. Stjepan Matejak iz Ferdinandovca dobio je veliku zlatnu diplomu za rakiju travaricu, a Martin Jušta iz Kalinovca za liker od aronije.

– Zadovoljan sam rezultatima iz kojih je vidljivo da su proizvođači uložili mnogo truda i ljubavi u proizvodnju rakija, likera, vinjaka i octa – rekao je Sobota koji je i predsjednik Organizacijskog odbora manifestacije.

– Moram reći da je očigledan pomak kvalitete pripravaka u odnosu na prethodne godine – dodao je dožupan.

U kulturnom dijelu programa nastupila je Udruga umirovljenika Općine Kalinovac, dok su članice Udruge žena Kalnovčice predstavile proizvode svoje Udruge, ali i pekle lepinje za sudionike i goste Izložbe.

čitam...