Maturanti otplesali salonsko kolo

12:18h
0
120518-salonsko-kolo

Maturanti su danas na Zrinskom trgu otplesali salonsko kolo; više stotina mladih ljudi na taj je način obilježilo kraj srednje škole. Ovakvu kulturnu i uljuđenu proslavu narušili su samo neodgovorni pojedinci koji su noćas u gradu bacali bickle, obrtali prometne i druge znakove i prevrtali stalke za bicikle.

Zrinski trg bio je poprištem lijepe tradicije. Osmominutna koreografija rezultat je rada KUD-a Koprivnica sa maturantima, a ovo je već peti put kako se kolo pleše. Velik broj okupljenih pozdravio je maturante i vjerujemo kako su im poželjeli da se u naredna dva dana (i dvije noći) dobro zabave.

No i zabava mora imati granice. Da sve ne bi bilo idealno, pobrinuli su se oni koji su se ove noći namjerili na tuđu imovinu. Tako je najneugodniji prizor na koji smo naišli bio stup za plin koji je isčupan iz ležišta te ostavljen na križanju Ulice hrvatske državnosti i Križevačke. Srećom, promet je u te sate rijedak te nitko nije naletio na znak.

Nadajmo se kako će sljedeća dva dana maturanti nastaviti sa slavljem na primjeren način, kako su i započeli danas u centru. Neodgovornih pojedinaca uvijek će biti, no vjerujemo kako će ove godine prevagnuti razumna većina.

Galeriju fotografija sa Zrinskog trga možete pogledati ovdje.

{vsig}vijesti/05-2012/maturanti{/vsig}