briga za pacijente

Medicinska oprema vrijedna 2,7 milijuna kuna stiže u općinske ordinacije te Dom zdravlja

Nabavljena je i medicinska oprema za ginekološke ordinacije ukupno vrijedna gotovo 260 tisuća kuna.

19:30h
0
Potpisivanje ugovora
Foto: Ivan Brkić

Čelni čovjek županije, Darko Koren, zajedno je sa svojim suradnicima u prostorima Županije ugostio vodeće ljude tvrtke Medexpert i FESTTA iz Zagreba. Radi se o dvije firme koje su glavni dobavljači medicinske opreme u projektu POZDRAV čija je svrha poboljšati uvjete usluga primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Riječ je nabavi medicinske opreme vrijedne 2,7 milijuna kuna.

– Nedavno su dovršeni radovi, odnosno manji infrastrukturni zahvati na ordinacijama u općinama Kloštar Podravski, Drnje, Hlebine, Sveti Ivan Žabno, Virje, Gola te Podravske Sesvete, kao i prostori županijskog Doma zdravlja u Koprivnici i Đurđevcu. Ultrazvuci i oprema za ultrazvuke koštali su 1,1 milijun kuna, dok je ostala medicinsko tehnička oprema vrijedna 1,6 milijuna kuna – rekao je župan Darko Koren.

Potpisivanje ugovora, marija krajina
Marija Krajina // Foto: Ivan Brkić

– Tu se radi o 44 stavke, što setova što pojedinačnih sredstava, a vrijedi spomenuti prenosivi EKG aparati visoke rezolucije, aparati za kontinuirano mjerenje tlaka, defibrilatori, spirometri, setovi za kirurške obrade rana, holter i još veliki broj raznih aparata – rekla je Sanja Mikuš, direktorica tvrtke Medexpert.

Ravnateljica županijskog Doma zdravlja Marija Krajina kazala je kako je POZDRAV hvalevrijedan projekt te je istaknula kako su kroz njegove aktivnosti poboljšani uvjeti rada ambulanti liječnika u koncesijama, ugrađene su taktilne staze za slijepe i slabovidne osobe gdje je bilo potrebno, a adaptirane su elektroinstalacije u sve tri ispostave Doma.

Oprema je namijenjena za županijski Dom zdravlja (Koprivnica, Križevci i Đurđevac, Ferdinandovac, Novigrad Podravski, Podravske Sesvete, Gola, Kalnik, Rasinja), a osim Doma zdravlja za koncesionare oprema ide u Đelekovec, Legrad, Križevce, Gregurovec (Sveti Petar Orhovec), Koprivnicu i Virje.

Nabavljena je i medicinska oprema za ginekološke ordinacije ukupno vrijedna gotovo 260 tisuća kuna.

Potpisivanje ugovora
Foto: Ivan Brkić

čitam...