25.2 C
Koprivnica
Nedjelja, 28. svibnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Projekt PRESET

Međunarodna ljetna škola na temu zelene ekonomije
M

Ne propustite

Od 1. do 15. kolovoza u Križevcima će se održati Međunarodna ljetna škola na temu “Sudjelovanje, fleksibilnost i zapošljavanje kroz održivost, poduzetništvo i izobrazbu.“  Ljetna škola održati će se u sklopu projekta PRESET financiranog od strane Erasmusa i programa Europske unije.

PRESET (Participation, Resilience and Employability through Sustainibility, Entrepreneurship, Training) je međunarodna mreža za kvalificiranje mladih ljudi kako bi uspješno znali prepoznati i iskoristiti mogućnosti u zelenoj ekonomiji stvaranjem nove platforme za međudjelovanje na podizanju svijesti prema trenutnim izazovima.

Aktivnosti koje će se odvijati kroz dva tjedna obuhvaćat će radionice i primjere dobre prakse, povezivanje etike i znanosti (npr. utjecaj na okoliš kroz svakodnevni stil života), premošćivanje interdisciplinarnih izazova, samoučinkovitost i motivaciju kao alate za ekološku učinkovitost. Polaznici će pohađati predavanja i doživjeti razmjenu iskustava, praksu i rad po grupama, poput izrade staklenika i plastenika od recikliranih materijala, održivost u urbanom vrtu, umjetničke radionice, povećanje energetske učinkovitosti objekta inovativnim metodama, izradu eLearning on-line alata za razmjenu primjera dobrih praksi, modela treninga i ostalih praktičnih alata.

Projekt je prvenstveno namijenjen nezaposlenim mladim osobama od 18 do 30 godina koji imaju afinitete prema spomenutim temama, a čije sudjelovanje sufinancira Erasmus+ Program EU, ali i svima ljudima dobre volje koji dijele spomenute afinitete i koji bi željeli sudjelovati na projektu o svom trošku, kao i institucijama, organizacijama, lokalnim zajednicama koje prepoznaju ove dodane vrijednosti projekta te se žele uključiti na bilo koji način (sponzorstvom, mentorskim uslugama, primjerom i razmjenom dobre prakse, participiranjem).

Ljetnu školu organizira međunarodna mreža partnerskih organizacija koje provode projekt: Udruga za ekonomiju zajedništva Krizevci & Mariapoli Faro – Hrvatska, Starkmacher e.V. – Njemačka, New Humanity – Italija, Ekonomija za jutri – Slovenija, Fundacion UNISOL – Bolivija, Mariapolis Lia – Argentina, Fazenda de Esperanza – Brazil.

Peter Fabjan // PRESET koordinator
Peter Fabjan // PRESET koordinator

Svi koji žele aktivno sudjelovati na PRESET – međunarodnoj ljetnoj školi mogu se prijaviti koordinatoru projekta Peteru Fabjanu na broj mobitela +385976376409 ili e mail peter.fabjan@gmail.com

Institucije, organizacije i ostale pravne osobe koje žele izraziti podršku projektu na način koji smatraju primjerenim mogu se javiti koordinatorici projekta Dijana Fabjan na broj +385976419694 ili e-mail di.fabjan@gmail.com.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

samo nebo joj je granica

FOTO/VIDEO Čudesna Iva od treće godine voli glazbu i pokrete, a sad je ponajbolja plesačica na svijetu: Na podiju sam bila 11 sati, tremu...

Iako joj je tek 10 godina, mlada Križevčanka Iva Sokač vrhunska je plesačica, što je potvrdila i na nedavno...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti