Besplatne radionice za djecu

Međunarodni volonterski kamp Umjetnost povezuje

14:35h
0
Umjetnost povezuje // Foto: Volonterski centar Link

Radionice se održavaju od nedjelje 3. srpnja do ponedjeljka 11. srpnja, svakim danom od 10,00  do 13,00 sati u parku bivše vojarne. Besplatne su za sve, a poželjna dob sudionika je od 6 do 13 godina.

Volonterski centar “Link” koji djeluje u sklopu udruge Glas mladih Križevci u suradnji s Volonterskim centrom Zagreb, krovnom svjetskom volonterskom organizacijom Service Civil International, Srednjom školom “Ivan Seljanec” i Gradom Križevcima drugu godinu zaredom organizira besplatne radionice za djecu u dobi od 6 do 13 godina. Radionice se održavaju u sklopu međunarodnog volonterskog kampa “Umjetnost povezuje”.

Sportske, glazbene, likovne i dramske radionice održavat će desetak volontera koji dolaze iz Rusije, Poljske, Češke, Srbije i Španjolske. Radi se o iskusnim mladim volonterima koji su sudjelovali u sličnim radionicama diljem Europe. Oni su glazbenici, organizatori dječjih sportskih igara, likovnjaci, studenti kineziologije, psiholozi i učitelji. Volonteri će kroz razne igre, ples, glazbu i sport približiti djeci svoju kulturu, upoznati ih sa svojom zemljom i običajima

Organizacijom radionica omogućuje se malim Križevčanima sudjelovanje u kvalitetnim ljetnim aktivnostima, potiče na stvaralaštvo u međunarodnom ozračju te  na toleranciju, prihvaćanje i učenje o drugim kulturama od najranije dobi.

Radionice se održavaju od nedjelje 3. srpnja do ponedjeljka 11. srpnja, svakim danom od 10,00  do 13,00 sati u parku bivše vojarne. Besplatne su za sve, a poželjna dob sudionika je od 6 do 13 godina. Volonteri pričaju engleski jezik pa je to dobra prilika za djecu da razviju jezične vještine, međutim poznavanje engleskog jezika nije nužno jer će volonteri cijelo vrijeme uza se imati prevoditelje.