Melita Bači predsjednica novoosnovanog Kluba poslovnih žena

16:40h
0
U Koprivnici je osnovan Klub poslovnih žena


U prostorijama HGK Županijske komore Koprivnica u utorak je osnovan Klub poslovnih žena. Uz Hrvatsku udrugu poslovnih žena – KRUG, novonastali Klub poslovnih žena tek je druga organizacija na nivou države koja okuplja žene, a projekt je pokrenut uz suradnju Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica, Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Koprivničko-križevačke županije.

Osnivačkoj skupštini prisustvovao je veliki broj uglednih gostiju kao što su Jadranka Radovanić, predsjednica HGK Split i predsjednica Udruge poslovnih žena KRUG, Vesna Trnokop Tanta, potpredsjednica HGK, Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije, Božo Barać, tajnik Hrvatske obrtničke komore, Krunoslav Vitelj, tajnik koprivničke HGK te mnoge druge uspješne i poslovne žene.

 

Za prvu predsjednicu Kluba poslovnih žena jednoglasna je izabrana Melita Bači, dok će funkciju tajnice obavljati Ana Špičko. Nakon što je izabrana, Melita Bači nazočnima je objasnila koji su ciljevi i koja je svrha novonastalog Kluba.

– Zahvaljujem se koprivničkoj HGK na inicijativi ovog okupljanja i mogu reći da sam iznimno počašćena ovom funkcijom. Ovom Klubu nije namjera distancirati se od ostalih udruga, naročito onih muških, već s njima surađivati.  Bitno nam je da postavimo standarde i ciljeve na koje ćemo se usredotočiti. Cilj nam nije dokazivanje ženske vrijednosti nego unapređenje poslovanja poduzetnica kroz poticanje međusobne suradnje, organiziranje seminara, radionica i prezentacija, pružanje pomoći u rješavanju tekućih problema te lakšem ostvarivanju zajedničkih interesa žena poduzetnica. Također, redovno bi se informirale o programima  financijskih potpora koje propisuju državne, županijske i gradske institucije te o mogućnostima apliciranja zajedničkih projekata na EU fondove – rekla je izabrana predsjednica te nadodala kako će se sastanak Kluba održavati četiri puta godišnje, odnosno svaka tri mjeseca.Melita Bači predsjednica je novoosnovanog kluba

Novonastalom Klubu čestitali su i župan Darko Koren i tajnik HOK-a Božo Barać koji su se složili da ljude ne treba gledati po spolu, već po uspješnosti i da ih zbog toga raduje nastanak jednog ovakavog kluba.

Predsjednica Udruge KRUG Jadranka Radovanić istaknula je kako trenutno postoji 221 tvrtka kojoj je na čelu žena, dok ih je 2007. godine bilo čak 354, što vrlo dobro ukazuje na pad broja žena koje upravljaju raznim tvrtkama.

U Klub poslovnih žena uključene su žene vlasnice poduzeća, obrta, žene na istaknutijim odnosno rukovodećim pozicijama u tvrtkama te predstavnice udruga i institucija.

čitam...