Mesna industrija Danica do kraja rujna pripojit će se Podravki

18:39h
0
Poslovna zgrada Podravke

Nastavljajući s procesom provođenja mjera za povećanje poslovne efikasnosti, Uprava Podravke je na danas održanoj sjednici donijela odluku o pokretanju postupka pripajanja ovisnog društva s ograničenom odgovornošću DANICA d.o.o., priopćeno je u srijedu iz koprivničke kompanije.

– Odlukom o pripajanju naše mesne industrije Danica matičnom društvu želimo ojačati fokus svih potrebnih resursa za aktivnosti na razvoju mesnog programa. Uvjereni smo kako mesni program Podravke ima potencijala za poboljšanje svoje tržišne pozicije i rast, a za to mu je potrebna podrška koju ćemo osigurati u okviru cjelovitog segmenta poslovanja Prehrane – istaknuo je Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke.

Podravkina mesna industrija Danica d.o.o. posluje kao zasebni entitet već dvadeset godina. Nakon provedenih analiza poslovanja svih poslovnih programa u okviru Grupe Podravka, utvrđeno je kako će se integracijom poslovanja Danice d.o.o., odnosno mesnog programa u segment Podravka prehrane ostvariti bolji fokus na razvoj ovog programa te dodatne uštede u gotovo svim poslovnim procesima, a samim time stvoriti i pretpostavke za kvalitetnije upravljanje tim poslovnim programom.

Tijekom zadnje tri godine u Danici d.o.o. provođene su određene mjere restrukturiranja odnosno racionalizacije poslovanja te su poboljšani financijski pokazatelji poslovanja, a daljnje poboljšanje moguće je ostvariti kroz potpunu integraciju mesnog programa u sustav Podravka prehrane.

Planirani rok za završetak provedbe potpune integracije je kraj rujna tekuće godine.

Ovim pripajanjem namjera je unaprijediti razvoj Podravkinog proizvodnog programa mesnih konzervi i prerađevina od mesa kao i generirati dodatna sredstva za jačanje konkurentske pozicije ovog proizvodnog programa na sve zahtjevnijem tržištu, ističe se u Podravkinu priopćenju.