14.3 C
Koprivnica
Srijeda, 31. svibnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Međunarodna radionica o gospodarenju otpadom u sjeverozapadnoj Hrvatskoj
M

Ne propustite

U Hrvatskoj gospodarskoj komori u Koprivnici u četvrtak će se održati međunarodna radionica na temu gospodarenja otpadom u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, s posebnim osvrtom na moguće modele javno privatnog partnerstva u gospodarenju otpadom. Konferenciju organiziraju Ured Svjetske banke u Hrvatskoj i Javna ustanova za odlaganje komunalnog i neopasnog tehnološkog otpada sjeverozapadne Hrvatske. Radionicu će otvoriti direktor ureda Svjetske banke u Hrvatskoj Andras Horvai i župan Koprivničko-križevački Darko Koren.
Na radionici će biti predstavljen dokument  ‘JPP opcije i mogućnosti primjene u projektu Regionalnog centra za gospoadarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske’, izrađen u okviru tehničke pomoći svjetske banke Javnoj ustanovi za odlaganje komunalnog i neopasnog tehnološkog otpada sjeverozapadne Hrvatske. Planom gospodarenja otpadom RH ta mogućnost je opredložena kao opcijsko rješenje za više razine obrade otpada. Zbog nedorađenosti zakonske regulative u području JPP, dosta je otvorenih pitanja, na dio kojih bi odgovore ponudila ova radionica.
O reformi u gospodarenju otpadom Izlaganja će imati državni tajnik MZOPU Dr. Nikola Ružinski, O JPP u Hrvatskoj, zakonskim okvirima i značaju JPP za Hrvatsku govorit će direktor sektora za JPP gosp. Kamilo Vrana, ravnatelj JUSZH mr. sc. Nedo Cepić će predstaviti projekt RCGO SZH.
Izrađivač studije, danska tvrtka COWI će, osim samog dokumenta pretstaviti i internacionalna iskustva u JPP u području gospodarenja otpadom, te kombinirane modele JPP s poticajima iz EU fondova. Svoja iskustva u JPP će predstaviti AEVG, komunalna tvrtka grada Graza, kao i privatna tvrtka ASA. Planirana je prezentacija predstavnika DG Environment iz Brisela koja bi trebala dati odgovore na pitanje kompatibilnosti EU kohezijskih i strukturnih fondova s sufinanciranjem kroz JPP. Izlaganje na temu prednosti i zamke JPP će predstaviti tvrtka FIMA. Tijekom održavanja radionice planirana je aktivna razmjena mišljenja sudionika skupa.
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

KRATKOROČNO ZADUŽENJE

‘Zapelo’ s priljevom sredstava za Newton sobe, kako bi radovi počeli Grad diže ‘mosni’ kredit od 770 tisuća eura

Na redovnoj sjednici gradskoga vijeća najavljenoj za sutra, ludbreški gradski vijećnici donijet će odluku o dizanju kratkoročnog kredita na...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti