frontmen tragova o podravsko-prigorskim svadbama

Mihael Bogčev otkrio nam je top 10 najtraženijih pjesama za prvi ples, ali i onih koje nismo očekivali na popisu

Sjećam se svadbe na kojoj smo za ulazak mladenaca u salu svirali Highway to hell, a na drugoj i Shot to thrill - smije se on. 

17:00h
0
Tragovi, ljeto na zrinskom
Mihael Bogčev // Foto: Matija Gudlin

Pjesma koja vas uvodi u bračni život često nije jednostavan izbor, obzirom da se ukusi partnera ponekad razlikuju, a rijetku imaju baš onu, svoju pjesmu.

Treba se odlučiti i između strane ili domaće pjesme, nekog hita, odnosno one skladbe koju svi znaju ili pak odabrati nešto drago samo mladencima. Često se odluka donosi i prema ritmu pjesme, u slučaju da jedan od partnera nije baš vješt s koracima. No ipak, prvi ples zauvijek ostaje u sjećanju pa tako mladencima odabir skladbe mora nešto značiti.

Mihael Bogčev, frontmen popularnih Tragova koji svakoga vikenda zabavljaju goste na svadbama, otkrio nam je top 10 najizvođenijih prvih pjesama u Podravini i Prigorju.

Definitivno najtraženiji izvođač je Petar Grašo, čiji je hit Moje zlato zauzeo prvo mjesto, a našao se i na devetom mjestu s Ako te pitaju. Tu su i Nina Badrić, Jacques, Tony Cetinski

Od stranih izvođača, najviše se traži planetarno popularan Ed Sheraan, no i Elton John te klasik Josh Groban.

– Grašo je zauzeo prvo mjesto i svirali smo ga na najviše svadbi, a njegov hit Ako te pitaju bit će tražen i u ovoj godini – kaže nam Mihael.

Od nesvakidašnjih pjesama koje su izvodili za prvi ples sjetio se one Zlato moje dobar dan Crvene jabuke te klasik Ed Amesa, My cup runneth over.

– Sjećam se svadbe na kojoj smo za ulazak mladenaca u salu svirali Highway to hell, a na drugoj i Shot to thrill – smije se on.

Bilo je tu i posebnih želja zaljubljenih parova.

– Svirali smo jednom prilikom Con te partiro jer je mladenka za prvi ples željela Ariu, opernu pjesmu. Za izvedbu Can you feel the love tonight  stavili smo ispred pozornice dodatan piano na kojem sam svirao i pjevao. To je zaista bilo jako efektno – ispričao nam je Mihael.

Evo i popisa najtraženijih pjesama za prvi ples u Podravini i Prigorju:

1. Petar Grašo – Moje zlato
2. Nina Badrić – Dani i godine
3. S.A.R.S. – Lutka
4. Ed Sheraan – Thinking out loud
5. Jacques Houdek – Živim za to
6. Elton John – Can you feel the love tonight
7. Josh Groban – You raise me up
8. Tony Cetinski – Kad žena zavoli
9. Petar Grašo – Ako te pitaju
10. Ed Sheraan – Perfect