Uspješni predsjednik NK Lipa Hlebine

Mihael Štrkalj: Mali smo i siromašni, ali smo prava klapa na terenu i izvan njega što dokazuju i rezultati kluba

08:00h
0
Mihael sa suigračima nakon kvalifikacija za Drugu ŽNL // foto: ePodravina.hr

Jedan od najzaslužnijih za renesansu hlebinskog kluba je Mihael Štrkalj, mladi, 29-ogodišnji, standardni igrač i predsjednik kluba.

Nogometni klub Lipa iz Hlebina, nakon sjajnih osamdesetih, u posljednje vrijeme piše jedne od najljepših stranica u svojoj devedesettrogodišnjoj klupskoj povijesti.


Klub je nakon jesenske polusezone viceprvak Druge županijske lige i četvrtfinalist županijskog kupa što su veliki uspjesi za koje zasluge imaju igrači, trener i uprava kluba.

Jedan od najzaslužnijih za renesansu hlebinskog kluba je Mihael Štrkalj, mladi, 29-ogodišnji, standardni igrač i predsjednik kluba.

Mihael je predsjednik Lipe već šest godina i kako sam kaže vjerojatno nikad ne bi postao predsjednik da klub nije zapao u financijske probleme i da se nije skoro ugasio.

– Klub je bio pred gašenjem, ali ponajviše zaslugom našeg dugogodišnjeg igrača Siniše Sinkovića to se nije dogodilo već smo na Sinišin nagovor mi mlađi igrači preuzeli klub koji je bio u velikim problemima, postavili novu upravu te počeli postavljati klub na zdrave temelje – govori nam Mihael.

Nedugo nakon preuzimanja kluba došlo je do ispadanja u Treću županijsku ligu, ali nakon dvije sezone igranja u istoj osvojen je naslov prvaka te su uvjerljivo osvojene i kvalifikacije pa je klub od prošle sezone član Druge županijske lige.

Mihael u dresu najdražega kluba // foto: ePodravina.hr

– Klupskim rezultatima sam i više nego zadovoljan budući smo ove sezone jesenski viceprvaci i četvrtfinalisti županijskog kupa, a momčad je sastavljena od isključivo Hlebinčana pojačana s tri igrača koji nisu iz Hlebina, a za koje u šali kažemo da su dobili naše državljanstvo jer su s nama već četiri godine – nastavlja predsjednik Lipe.

– Mi nemamo neke velike ambicije budući nemamo mnogo novca i kod nas se igrači ne plaćaju, ali voljeli bi ove sezone otići čim dalje u kupu, a u prvenstvu biti među prvih pet momčadi dok istovremeno sa svojim najbližim suradnicima tajnikom kluba Matijom Kolarekom i blagajnikom Krunoslavom Aldukom te ostalima iz uprave nastojimo osigurati čim bolje infrastrukturne uvjete klubu – priča nam Mihael o planovima kluba.

U priči sa Mihaelom ili kako on sam kaže, za prijatelje Mijom, saznali smo još da je on osim što je igrač i predsjednik kluba istovremeno i oružar jer klub nema novca za plaćanje istog te da je Lipa možda i jedini klub u Hrvatskoj u kojem su svi igrači nepušači.

Od najljepših uspomena posebno su mu u sjećanju ostale kvalifikacije za Drugu županijsku kada je Lipa pregazila favoriziranu Reku, a nakon toga i Gornju Rijeku te se na uvjerljiv način plasirala u rang više primivši u toj polusezoni samo jedan pogodak.

Mihael Štrkalj, predsjednik i igrač NK Lipa Hlebine // foto: Mario Kiš

– Želja mi je da ekipa koja je već četiri godine na okupu ostane ista i nakon ove sezone jer smo prava klapa na terenu, a pogotovo izvan njega, ali znam da će to biti teško jer ima klubova koji imaju dosta novca i već nam polagano vrbuju igrače, a mi smo tu nemoćni jer smo mali i siromašni. Također, volio bih da se netko od mlađih igrača više uključi u rad uprave jer na mladima svijet ostaje – za kraj nam je rekao predsjednik hlebinskog kluba.

čitam...