PRVA I DRUGA ŽNL

Miklinovec u Molvama otvara kolo, Lipa i Bratstvo u Hlebinama, iznimno zanimljivo bit će na drugoligaškim terenima

U nepovoljnoj situaciji je i Viktorija. Nakon što ju je savladala Sloga, isto je učinila Panonija. Sljedeći protivnik je Mladost iz Sigeca. Treća sreća.

15:00h
0
Foto: Ivan Balija

Županijski nogomet polako se zahuktava. Odigrana su dva kola, a bila bi i tri da nema koronavirusa. Bilo kako bilo, slijede nam susreti 4. kola. U Prvoj ŽNL program će krenuti subotnjim ogledom u Molvama. Nakon što se Mladost još jednom pokazala kao crna mačka Imbriovčana, na valu velike pobjede dočekat će Miklinovec čiji bodovni stupac pokazuje kako su doživjeli jedan poraz te jednom remizirali.

Nedjeljno jutro brojni Đelekovčani imaju rezervirano za ogled njihova omiljenog kluba. U tradicionalnom domaćem terminu Osvit će ugostiti Borac. Može li jedan od favorita ponovno ostati bez bodova protiv protivnika koji slast pobjede tijekom prva dva tjedna nije okusio?

Ostali će igrati u nedjelju, u 16 sati. Prvi par, gledajući tablicu, ujedno je derbi kola. U Hlebinama sastaju se Lipa Bratstvo, sastavi maksimalnog učinka.

Kalinovac i Tomislav-Radnik zasigurno nisu željeli ovakav start u prvenstvo. Iako dosad nisu osvojili ni bod, jasno je kako je prerano donositi bilo kakve zaključke. Sigurno je jedino kako će se jedan ili oba kluba nakon nedjelje pomaknuti s nule.

U nepovoljnoj situaciji je i Viktorija. Nakon što ju je savladala Sloga, isto je učinila Panonija. Sljedeći protivnik je Mladost iz Sigeca. Treća sreća.

Drava iz Novigrada Podravskom primila je čak deset pogodaka u Koprivničkom Ivancu. Nakon takvoga poraza valja, kako se kaže, skupiti glave i nastaviti dalje, tražiti bolji rezultat. Kako je Panonija dvjema pobjedama otvorila sezonu, uz osam postignutih i dva primljena pogotka, ne čini se kao protivnik na kojemu će popravljati dojam.

Preostali par čine Prekodravac Sloga. Potonji su visokom, ranije spomenutom pobjedom stigli do gol-razlike 12-1 nakon svega dva kola. Iako su se tek vratili među županijske teškaše, pokazuju kako je riječ o ozbiljnom sastavu. Prekodravac, pak, nakon teškog poraza od Borca i remija s Miklinovcem traži i prvi trobod.

Prva ŽNL, 4. kolo, 12. i 13. rujna, 16 sati:

Mladost M – Miklinovec / subota, 16 sati
Osvit – Borac / nedjelja, 10 sati
Lipa – Bratstvo
Kalinovac – Tomislav Radnik
Viktorija – Mladost S
Drava NP – Panonija
Prekodravac – Sloga

Foto: Ivan Balija

Po sedam su pogodaka u Drugoj ŽNL dosad postigla dva kluba – Starigrad Drava Podravske Sesvete. Dok će Starigrad u subotu kod kuće nastupiti protiv GOŠK-a, Drava će u istome terminu gostovati u Koprivničkim Bregima gdje stoluje Mladost. 

Hrvatski bojovnik i glogovečki Rudar jedini će u nedjelju igrati u 15 sati. Prvi od njih ugrabio je jedan bod, dok drugi stoji na nuli. Možda se i to sada promjeni, vidjet ćemo.

Od ostalih utakmica izdvojimo onu Gornje Rijeke, čiji igrači imaju 2/2 pobjede, te Podravca koji nakon Starigrada ima, čini se, još jednog teškog protivnika.

Druga ŽNL, 4. kolo, 12. i 13. rujna, 16 sati:

Starigrad – GOŠK / subota
Mladost KB – Drava PS / subota
Hrvatski bojovnik – Rudar G / nedjelja, 15 sati
Gornja Rijeka – Podravec
Prugovac – Fugaplast
Reka – Omladinac
Močile – Čvrstec

čitam...