HAMAG-BICRO

Mikro, malim i srednjim poduzetnicima predstavljeni novi financijski poticaji i zajmovi

14:30h
0
Foto: HGK ŽK Koprivnica

Kroz nove financijske instrumente Mikro zajmovi i Mali zajmovi koje će izravno provoditi HAMAG-BICRO, mikro, malim i srednjim poduzetnicima na raspolaganju je 25 milijuna eura.

U ponedjeljak je održan info-dan za mikro, male i srednje poduzetnike o novim financijskim instrumentima HAMAG-BICRO-a u HGK Županijskoj komori Koprivnica.

Predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec predstavio je ulogu HAMAG-BICRO-a u poticanju poduzetništva provođenjem EU javnih poziva namijenjenih poduzetnicima, izdavanju jamstava i subvencioniranjem kamata za poduzetničke kredite, a od 3. listopada 2016. i izravnom financiranju mikro, malih i srednjih poduzetnika putem ESIF mikro i malih zajmova.

Ravnatelj Sektora za financijske instrumente Tomislav Pašalić prezentirao je nove financijske instrumente – Pojedinačna jamstva, Ograničena portfeljna jamstva, Mikro zajmovi i Mali zajmovi. HAMAG-BICRO će kroz ta četiri financijska instrumenta malim i srednjim poduzetnicima osigurati gotovo 1,2 milijarde kuna.

Kroz nove financijske instrumente Mikro zajmovi i Mali zajmovi koje će izravno provoditi HAMAG-BICRO, mikro, malim i srednjim poduzetnicima na raspolaganju je 25 milijuna eura po kamatnim stopama 0,5% do 1,5% za investicije u imovinu, odnosno 1,5% do 3,5% za obrtna sredstva. Kamata će se određivati sukladno indeksu razvijenosti županije u kojoj se ulaže.

čitam...