0.7 C
Koprivnica
Srijeda, 6. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Mikulandrine skulpture od tkanine i stiropora
M

Ne propustite

081115-mikulandra-mU koprivničkoj Galeriji S u subotu je otvorena samostalna izložba šibenske akademske kiparice Milene Mikulandra. Autorica je postavila  prostornu instalaciju sastavljenu od četiri veće skulpture od ispunjene tkanine (stripor u granulama), što stvara mekoću i mogućnost preoblikovanja forme instalacije.

Mikulandrine skultpure – prostorne instalacije – najčešće su sastavljene od nekoliko elemenata koji se mogu kombinirati i postavljati u različite međusobne relacije, zapisao je voditelj Galerije S, likovni kritičar prof. Marijan Špoljar i dodao:

– Izravnost kojom materijal tkanine, proces šivanja i postupak punjenja iz područja etnotradicionalne ”ženske kulture” Mikulandra prebacuje u područje moderne, ”muške” kulture kiparstva. To nam daje pravo da zaključimo i o pravoj naravi te geste. Dakako, ironične i samoironične.

Mikulandra je rođena 1979. godine u Šibeniku. Diplomirala je kiparstvo na ALU u Zagrebu u klasi prof. Vuce. Živi i radi u Šibeniku kao likovni pedagog u srednjoj i osnovnoj školi. Dosad je imala dvije samostalne izložbe, a od 2002. godine nastupila je na 30-ak skupnih izložbi.

Izložba u Galeriji S otvorena je do 25. studenoga.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Visok je 34 metra

FOTO Poznati toranj između Majurca i Križevaca odlazi u povijest, mještani ogorčeni: Ajmo stati uz čovjeka, što sve može učiniti ljudska pakost!

Sada već poznati toranj u dvorištu obiteljske kuće između Majurca i Križevaca koji putnicima na toj prometnici zbog svoje...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti