12.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 24. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
prometni kolaps

Milaković: Mogu li se radovi na nadvožnjaku ubrzati? Ceste se uništavaju i troši gorivo na okolnu vožnju; Jakšić: Nije do nas, ti radovi trebali su početi još prije četiri godine
M

Radovi bi trebali završiti do kraja lipnja pa bi se i prometna situacija trebala tada koliko-toliko vratiti u normalnu

Ne propustite

O prometu u Koprivnici, odnosno kaosu koji svakodnevno vlada na prometnicama, nitko vam ovih dana neće reći neku lijepu riječ, a sve to moglo se izbjeći da su Hrvatske ceste krenule u rekonstrukciju nadvožnjaka na vrijeme.

Naglasio je to na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Mišel Jakšić, koji je otkrio da su ti radovi vezani uz nadvožnjak trebali početi još u studenom 2019. godine. Dakle, kasnili su ‘samo’ četiri godine.

– Nadvožnjak, odnosno radovi na njemu, nisu ispali najbolje ni najsretnije rješenje, ali ne zbog Grada koji je, da naglasim, sve riješio sa svoje strane. Naime, nama je prvo bilo obećano da će se nadvožnjak rješavati u studenom 2019. i da će radovi ići u 2020. Onda je ispalo da je došla korona i da se sve to mora odgoditi pa se odgodilo s 2020. na 2021. pa je ispalo da korona još traje i opet se odgodilo za 2021. na 2022. godinu. I onda smo se polako počeli približavati 2023. i shvatili smo da ćemo doći u sličnu situaciju kao brza cesta prema Vojakovačkom Kloštru, jer se stalno nešto odgađalo – pojašnjavao je Jakšić i nastavio.

Tradicija naših starih
Foto: Ivan Balija

– Osobno sam tada reagirao prema predsjedniku Uprave HC-a, koji ni sam nije znao da se to toliko otegnulo i donijeta je brza odluka da se to mora napraviti odmah. Na kraju je ispalo da se sve pogodilo s radovima u Pavelinskoj i nisam sretan zbog toga, nisam ni sretan kad se vozikam po gradu, ali ‘ajmo to napraviti i nadam se da nakon toga više godinama nećemo pričati o svemu tome – istaknuo je gradonačelnik.

Inače, raspravu o nadvožnjaku pokrenuo je Davor Milaković iz Domovinskog pokreta, koji je istaknuo da se građani žale.

Gradsko vijeće
Foto: Ivan Balija

– Mogu li se ti radovi ubrzati? To je prometna žila kucavica, gubi se na gorivu jer se ide uokolo, uništava se cesta. Zašto sve to tako dugo traje? – pitao je Milaković.

Jakšić mu je odgovorio da je sve u roku i da će do kraja lipnja sve završiti, baš kako je to na početku bilo i rečeno.

– Ne vidim da se nešto probija taj rok, ali me uvijek fascinira nešto drugo. Mi bismo svi voljeli sve riješiti, rekonstruirati nadvožnjak, graditi rotore, i onaj kod Podravke, riješiti prijelaz kod Pavelinske ulice prema Ivana Česmičkog, aglomeracija nam je svima bila velika želja, a kada se to radi svi se pitaju zašto se baš sada to radi i zašto se baš tu kopa? Ali kao što sam rekao, ‘ajmo se još malo strpjeti i uskoro ćemo se vratiti u normalu – zaključio je Jakšić na ovu temu.

Spomenuo se i rotora koji će se u drugom dijelu aktualne godine graditi odmah do nadvožnjaka, točnije na spoju Zagrebačke ceste s državnom D41 i naglasio da se tada promet neće zatvarati.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Sretan imendan

[IMENDANI] Imena na koja rijetko nailazimo danas imaju razlog za slavlje

Danas imendan slave Rupert i Mercedes. Rupert je razgovorljiv, unikatan, primamljiv, eminentan, racionalan i tajnovit. Mercedes je mudra, efikasna, romantična, cijenjena,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti