priznanje

Milan Bandić i HDZ se dogovorili: Alemka Markotić bit će Zagrepčanka godine

Uz priznanje, Alemka Markotić trebala bi dobiti i financijski dio nagrade u iznosu od 50 tisuća kuna.

09:53h
0
Alemka Markotić // Screenshot: YouTube

Renato Petek, nezavisni vijećnik zagrebačke Gradske skupštine, otkrio je da se su stranka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i HDZ dogovorili da nagradu za Zagrepčanku godine dobije Alemka Markotić, piše Jutarnji list, a prenosi RTL.


– HDZ i gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak su na sastanku Odbora za javna priznanja predstavili Alemku Markotić, ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević kao zajednički izbor za nagradu Zagrepčanke godine – kazao je Petek koji je član tog odbora.

Uz priznanje, Alemka Markotić trebala bi dobiti i financijski dio nagrade u iznosu od 50 tisuća kuna.

Podsjetimo da je za nagradu Zagrepčanka godine u Gradsku skupštinu stiglo ukupno 12 prijedloga, među kojima je i onaj za Alemku Markotić. Članovima Odbora za javna priznanja stigle su i druge kandidature, među njima i onaj gradske zastupnice Bandićeve stranke Natalije Price, koju je za nagradu Zagrepčanka godine predložilo Hrvatsko društvo za zaštitu i promicanje ljudskih prava. Kandidatkinje su bile i radijska novinarka Ivana Radaljac Krušlin te povjesničarka Andrea Feldman, potom Sanja Bachrach Krištofić, Spomenka Krebsz, Zdenka Kovačiček…

čitam...