Milan Kujundžić gostovao u Križevcima na tribini „Lijepa Naša – jučer, danas, sutra“

22:36h
0
Zajednička fotografija po završetku tribine // Foto: Udruga Demokroacija

U organizaciji Udruge za promicanje građanske političke kulture „Demokroacija” u Križevcima je u srijedu 22. listopada 2014. održana tribina „Lijepa Naša – jučer, danas, sutra”. Gostovao je predsjednik stranke Hrvatska zora – stranka naroda i kandidat za predsjednika Republike Hrvatske Milan Kujundžić.

U uvodnom je dijelu istaknuo da potpuno podržava biranje zastupnika imenom i prezimenom, te da ne podržava monetizaciju hrvatskih autocesta.

Rekao je da su najveći problemi hrvatskoga društva korupcija i zapošljavanja ljudi po podobnosti, a ne po sposobnosti. Sramotno je vidjeti da saborski zastupnici ne dolaze na posao, zbog čega je Hrvatski sabor često prazan. Pohvalio je rad glavnoga državnog odvjetnika Dinka Cvitana, koji je počeo provoditi svoju najavu da će se „obračunati” s lokalnim šerifima, ali da se isto tako nada da taj posao neće raditi selektivno, već da će biti sankcionirani svi koji su krivi bez obzira na to kojoj stranci pripadaju.

Napomenuo je da će početkom izborne kampanje hrvatskom narodu predstaviti za što će se kao predsjednik zalagati, a posebno je istaknuo podjelu Hrvatske na 5 regija.

Kujundžić je dodao da je siguran u pobjedu na predstojećim izborima za predsjednika Republike Hrvatske, ali da će zbog tjeranja pripadnika velikih stranaka na birališta, svoju pobjedu morati ostvariti u drugom krugu u koji će ući s Ivom Josipovićem.

Na kraju je Milan Kujundžić istaknuo da su ovlasti predsjednika RH velike, ali da ih aktualni predsjednik nije koristio i da će on svojim dolaskom smanjiti broj savjetnika i ostalih zaposlenika u predsjedničkom uredu. Kako bi se sve rečeno i ostvarilo, bitno je da hrvatski narod izađe na izbore i da, rekao je Kujundžić, više ne dopusti uništavanje države.

Samo s novim, stručnim i poštenim ljudima možemo stvoriti Lijepu Našu, ponosnu na ono što je bilo jučer, danas i što će se dogoditi sutra, zaključio je Kujundžić.

Moderator tribine bio je predsjednik Udruge „Demokroacija” Željko Picig.

čitam...