Glad u knjižnici Fran Galović

Milana Vlaović predstavila najnoviji roman koji govori o zanemarivanju vlastitih želja i potreba

12:23h
0
Milana Vlaović u gradskoj knjižnici // Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović

Ukoliko smo toliko sretni da ipak spoznamo potrebu životne promjene, trebali bismo ju prihvatiti bez obzira na godine u kojima smo se zatekli, izjavila je spisateljica na promociji svog najnovijeg romana.

Milana Vlaović u srijedu je u gradskoj knjižnici predstavila svoj četvrti roman Glad.

Prema njenim riječima, glavna poruka romana bila bi da se svi trebamo suočiti sami sa sobom. U stvarnom životu ljudi često zanemaruju svoje prave želje i potrebe, ostaju u negativnim obrascima, ne priznaju si da rade nešto krivo.

Ova diplomirana novinarka piše kolumne za lifestyle magazin Storybook u kojem radi opširne, biografske intervjue s istaknutim osobama. Završila je i edukaciju iz integrativne psihoterapije, a trenutno radi u savjetovalištu za žene oboljele od karcinoma.

Na području književnosti, objavila je još tri prozna djela – Blato, Bomboni od meda te Rašeljka i druge žene.

Romanom Glad portretira dvije obitelji, Lozić i Schubert, koje su disfunkcionalne svaka na svoj način. Obitelji su spojene brakom između glavne junakinje Izabele i Eugena Schuberta, narcisoidnog plastičnog kirurga. Ono što na početku izgleda kao priča o Pepeljugi, kasnije se pretvara u pravu bračnu katastrofu u kojoj dolazi do emotivnog zanemarivanja pa i fizičkog obračuna.

U romanu dominiraju žene, njihova propitivanja vlastitih životnih odluka i pokušaji da se izbore s istima. Svoje probleme, nesigurnosti ali i svoju veličinu propituju kroz pomalo destruktivne odnose s muškarcima. Osvrčući se na naslov romana zaključak je da sve one žele zadovoljiti glad za ljubavlju koju su kao i ostale svoje želje tijekom života stavljale na stranu.

Autorica je naglasila kako sposobnost da sami sebi osvijestimo pogrešku koju radimo prema sebi ne dolazi lako.

– Ukoliko smo toliko sretni da ipak spoznamo potrebu životne promjene, trebali bismo ju prihvatiti bez obzira na godine u kojima smo se zatekli – izjavila je spisateljica na promociji svog najnovijeg romana.

čitam...