danas u varaždinu

Milanović: Nakon turističke sezone Vlada treba ukinuti sva ograničenja

Kad vidimo da više nitko za cijepljenje ne stoji u redu, dajmo još 30 dana. Nakon toga, ako se želiš cijepiti, dobiješ odmah. Ako ne želiš, ja ću reći cijepi se. I misli na sebe, ne na druge. Na sebe, poručio je Milanović.

14:33h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Predsjednik Republike Zoran Milanović je danas u Varaždinu gdje je obišao proizvodne pogone tvrtke Varteks i održao sastanak s Upravom tvrtke. Također je razgovarao i s gradonačelnikom Varaždina Nevenom Bosiljem i županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom.

Nakon ovih događaja predsjednik komentirao je aktualnosti – slučajeve samoubojstava unutar Hrvatske vojske te cijepljenje i ograničenja.

U nešto više od mjesec dana, čak pet djelatnika oružanih snaga pronađeno je mrtvo, a nije riječ o kaznenim djelima. Posljednja je vojnikinja izvan službe čije je tijelo pronađeno pronađeno jučer na području Vukovarsko-srijemske županije.

– Znam sve, pratim. To se događa u ovim nenormalnim okolnostima. I vojnici su ljudi, imaju svoje probleme, svoje obitelji, svoje dugove… Znam dosta o tragedijama koje su se dogodile. Pričekat ću još malo da iznesem neki svoj sud o tim događajima – kazao je dodavši da ne postoji povezanost između slučajeva.

Kazao je da je to što je priopćilo Ministarstvo obrane je utemeljeno.

– Slučaj vojnikinje podiže obrve javnosti i privlači pozornost – istaknuo je.

Na pitanje bi li mogao biti problem neki u sustavu, kazao je da prema onom što se zna za sada nije tako.

Nakon turističke sezone treba ukinuti mjere

Kad je riječ o cijepljenju, pozvao je građane da se cijepe, ali je isto tako kazao da nakon turističke sezone, treba ukinuti sve restrikcije.

– Kad vidimo da više nitko za cijepljenje ne stoji u redu, dajmo još 30 dana. Nakon toga, ako se želiš cijepiti, dobiješ odmah. Ako ne želiš, ja ću reći cijepi se. I misli na sebe, ne na druge. Na sebe. Cjepivo imamo, dalje od toga više ne možemo. Ili idemo u tiraniju i ulazimo u prostor elementarnih ljudskih sloboda. Predsjednik Vlade kaže da oni koji ovako govore, relativiziraju. Ne, nego ne želim policijsku državu. Jer je to protivno duhu i slovu Ustava. Jasan je dojam da se ovime manipulira u političke svrhe, u interesu jedne političke grupacije. Dakle, bez prijetnji i bez metoda prisile – poručio je Milanović dodavši da ipak ne razumije najbolje one koji se nisu ili ne žele cijepiti. No, istaknuo je, kad se gleda globalno, sasvim dobro stojimo.

– Prijetnje, dobit ćeš otkaz u službi, nećeš dobit plaću… baš me zanima kako će to provest – istaknuo je predsjednik dodavši da su svi koji su htjeli biti zaštićeni – zaštićeni, ali da virus neće nestati i da s njim trebamo živjeti.

– Bolesti ćemo imati i dalje, u jednom trenutku ćemo otići  s ovoga svijeta, ali treba nastaviti živjeti normalno. Ova histerija koja se događa, koja se u Hrvatsku prelijeva iz zapadnih zemalja, je jedno od značajnijih posrnuća ljudske pameti i razuma otkad ja pamtim – kaže predsjednik dodajući da je “slika nemilosrdna”, kada gledamo statistiku i usporedbu razvijenih zemalja, prenosi RTL.

čitam...