Milinković: Šprem nije pobjegao s mjesta nesreće

17:18h
0

Stjepan Milinković // foto: Marijan SušenjDr. Stjepan Milinković opovrgnuo je navode da je smijenjeni pomoćnik načelnika granične policije Rajko Šprem pobjegao s mjesta nesreće u Goli, kada je retrovizorom automobila udario 73-godišnju biciklisticu u lijevu ruku. – Gospodin Šprem je odmah po nastanku nezgode nazvao mene kao liječnika i ja sam intervenirao, to se obavilo vrlo brzo, učinio je što je trebalo. Cijelo to vrijeme gospodin Šprem je bio uljudan, komunikativan i brinuo o ozlijeđenoj starici i nema nikakvog govora o tome da je on pobjegao, niti govora, to je netočna informacija i ja kao građanin i kao liječnik koji sam sudjelovao u sanaciji te ozljede moram reagirati, ispričao je dr. Milinković.

Koprivničko-križevačka policija je priopćila kako je Šprem napustio mjesto događaja te je kasnije pronađen, što je protumačeno da je pobjegao s mjesta nesreće. Policija je konstatirala napuštanje mjesta nesreće stoga što nisu pozvani da obave očevid.

– On je bio u kontaktu s oštećenom osobom i poduzeo određene mjere da joj se pruži pomoć, međutim ostaje konkretna inkriminacija napuštanja mjesta događaja iz članka 176. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kazao je policijski glasnogovornik Dražen Laljek.

Pojasnio je kako je svaki sudionik prometne nesreće u kojoj je netko ozlijeđen dužan ostati na mjestu događaja, osim u slučaju pružanja pomoći ili obavještavanja policije.

– Također, dužan je poduzeti sve što je u njegovoj moći da se otklone nove opasnosti koje mogu nastati na mjestu prometne nesreće, te nastojati da se ne mijenja stanje na mjestu nesreće i da se sačuvaju postojeći tragovi, pobrojao je D. Laljek.

U ovom slučaju u Goli policija nije bila obaviještena o nesreći nego ju je prijavila biciklistica nakon što joj je u koprivničkoj bolnici pružena dodatna liječnička pomoć.