Mini mjuzikl za najmlađe „HaHa2O“ u petak u Domoljubu

09:37h
0
Detalj s predstave

Koprivnički Domoljub ugostit će u petak, 21. veljače mini-mjuzikl za najmlađe „HaHA2O”, najnoviju predstavu Kazališta Moruzgva i Tvornice lutaka. Početak je u 18 sati.

To je priča o prijateljstvu jedine preostale kapljice u presušenom jezeru i usamljene djevojčice Paole. One se upoznaju i kreću u avanturu života – povratak presušenog jezera.

Suvremeni način života već i samoj djeci diktira ubrzani razvoj koji ponekad preskače osnovne faze djetinjstva: zatrpana tabletima, i-phoneima, medijskim trikovima, današnja djeca kao da više nemaju vremena za igranje. Kada su se zadnji put popela na drvo, gradila kule u visokoj travi ili okupala u jezeru ili rijeci?

Ljudski organizam sastoji se od više od 70% vode. No, kako joj mi uzvraćamo? Zagađenjem, isušivanjem, zloupotrebom. Predstava HaHa2O pokušava nas podsjetiti kako je ponekad teško biti dijete, ali i kako je malo truda potrebno da svijet oko nas bude ljepši.

Predstava je povratak u zdravo djetinjstvo ispunjeno igrom i maštom, a ne tabletima, mobitelima i ostalim napravama koje ubijaju kreativnost i dovitljivost. Edukativnog je karaktera jer govori o vodi koja je prapočetak života na Zemlji bez koje ne bi bilo prirode, životinja i nas samih.

Namijenjena je djeci od 4 do 11 godina, a autorski tim čine glumice Ecija Ojdanić (umjetnička voditeljica Kazališta Moruzgva), Petra Radin (umjetnička voditeljica kazališta Tvornica lutaka), redatelj Mario Kovač, skladatelj Matej Meštrović, scenograf Davor Antolić, kostimografkinja Vinka Krnić i majstor svjetla Alen Marin.