jeftinije?

Ministar Butković najavio mogućnost pada cijene autocesta za hrvatske građane

Baš je ministarstvo kojim upravlja Oleg Butković među najpogođenijima ovom krizom. Tvrtke poput Croatia Airlinesa i prije su bile u problemima, a sada je još gore. 

20:56h
0
Ilustracija // Google maps

Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, gostovao je danas u emisiji RTL Danas gdje je kazao kako je njegovo ministarstvo pripremilo mnoge mjere o kojima će se raspravljati. Ipak, čeka se završna riječ i ‘amen’ epidemiologa.

– Smatramo da bi u prometnom sektoru trebalo ublažiti neke mjere, javni prijevoz bi se, smatramo, trebao postepeno uvesti, primjerice po nedjeljnom voznom redu. Što se pomorskog prometa tiče, predlažemo da se uvedu neke katamaranske linije Zadar-Ancona za teretni promet. Aktualna je tema i formiranje konvoja tranzitnog prometa kroz Hrvatsku, u tom dijelu smatramo da bi trebalo razmotriti da se više on ne radi uz policijsku pratnju, nego uz postojeće koridore, da se može stati samo na određenim mjestima – izjavio je ministar Butković.

Ono što je također rekao da razmatraju jest pojeftinjenje autoceste za hrvatske građane.

– Razmatramo mogućnost i za naše ljude, da u ljetnim mjesecima smanjimo cestarinu. Negdje za 10-20 posto, ali to su sve stvari koje još razmatramo i o kojima će se raspravljati – rekao je.

Baš je ministarstvo kojim upravlja Oleg Butković među najpogođenijima ovom krizom. Tvrtke poput Croatia Airlinesa i prije su bile u problemima, a sada je još gore.

– Vlada će učiniti sve da se te tvrtke spase. Ova kriza nije pogodila samo Hrvatsku, tražit ćemo zajedničko rješenje na razini Europske unije. Ništa od toga zapravo ne ovisi o nama, već o situaciji s koronavirusom i brojem oboljelih, no mi pripremamo sve da se što prije stvari u Hrvatskoj normaliziraju – rekao je Butković.

Krunoslav Capak, šef HZJZ danas je na presici nacionalnog Stožera rekao kako će se još vidjeti što je s turistima. Ukoliko je epidemiološka situacija u drugim zemljama gora nego kod nas, te turiste neće puštati u državu. No, rano je još govoriti o svemu.

Oleg Butković prokomentirao je najavu da će češki turisti doći u Hrvatsku.

– U ovom trenutku je rano o tome govoriti, takav scenarij, dolaska čeških ili bilo kojih drugih stranih državljana nije u ovom trenutku moguć. Potrebno je sagledavati epidemiološku situaciju u Hrvatskoj i u toj drugoj zemlji. Ali, treba polako pripremati scenarij da će se ovo stanje normalizirati i da će krivulja oboljelih padati u svim državama i zato smo svi ministri od premijera dobili zadaću da pripremimo mjere za takav trenutak kad on dođe – rekao je.

čitam...