REAKCIJE NA IMENOVANJE

Ministar Ćorić o Martini Dalić na čelu Podravke: Ona je stručnjak, pokazala se jako dobrom u rješavanju kriznih situacija

Prema njegovim riječima, "Vlada je prošla nevjerojatne stvari za koje je najmanje odgovorna, od Agrokora, pandemije, potresa..." Sa svim problemima, smatra, uspješno su se nosili.

15:26h
0
Foto: Ivan Balija
Tomislav Ćorić // Foto: Ivan Balija

Bivša potpredsjednica prve Vlade premijera Andreja Plenkovića te ministrica gospodarstva u istoj Martina Dalić jednoglasno je potvrđena kao nova predsjednica Uprave Podravke. Njezin dolazak komentirao je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

– To je dobro rješenje, ona je stručnjak, pokazala se jako dobrom u rješavanju kriznih situacija. Podravka nam je važna kompanija, siguran sam da će Dalić idućih godinu dana napraviti dobar posao. Tadašnje okolnosti 2017. učinile su daljnje funkcioniranje Martine Dalić na čelu gospodarskog tima Vlade gotovo nemogućim. Ona je to shvatila. Danas, gotovo tri godine od tada, ne vidim prepreku da osoba koja je dokazala stručnost ne pomogne u ovoj situaciji – kazao je Ćorić, piše N1.

Prema njegovim riječima, “Vlada je prošla nevjerojatne stvari za koje je najmanje odgovorna, od Agrokora, pandemije, potresa…” Sa svim problemima, smatra, uspješno su se nosili.

– Osobno smatram da Martina Dalić kao potencijalna predsjednica uprave Podravke može obavljati taj posao koji je najbolji za kompaniju. Sigurno je dobar izbor u kontekstu rasta kompanije. Siguran sam da će voditi Podravku u novo vrijeme i donijeti dodatni rast – dodao je ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, prenosi N1.