Policija na nogama

Ministar Ostojić zabranio Keleminčev skup, on kaže: Idemo prema planu i programu

15:01h
0
Dražen Keleminec // Foto: Arhiva
Dražen Keleminec // Foto: Arhiva

Desničarska Autohtona – Hrvatska stranka prava objavila je prosvjednu notu koprivničko-križevačkoj policiji u kojoj traže da prestanu stvarati pritiske na njih uoči sutrašnjeg skupa kraj budućeg spomenika braniteljima na koprivničkom Florijanskom trgu. Policija im je sve zabranila.

Desničarska Autohtona – Hrvatska stranka prava na čijem je čelu Koprivničanac Dražen Keleminec sutra, u utorak, planirala je održati (prosvjedni) skup ispred budućeg spomenika braniteljima na koprivničkom Florijanskom trgu. Vrijeme održavanja zakazano je za 5 minuta do 12 sati.

O čemu se točno radi, Keleminec nije želio otkriti.

– Ako ne želite propustiti ekskluzivu, doći ćete tamo – tajanstven je bio on.

Na naše inzistiranje da otkrije što to pripremaju članovi njihove stranke, nije se dao smesti.

Na službenim internetskim stranicama A-HSP-a zato je osvanulo priopćenje, bolje rečeno prosvjedna nota upućena koprivničko-križevačkoj policiji.

“Kao predsjednik stranke upućujem prosvjed na nevjerojatno djelovanje koprivničke kriminalističke policije 19. prosinca prema našem predsjedniku Gradske organizacije u Koprivnici Alenu Želimorskom i 20. prosinca prema našem članu predsjedništva Vladimiru Kinđerskom. Posebno se to odnosi za Kinđerskog i nevjerojatnu upornost u uznemiravanju. Moramo Vas upozoriti da bi se kriminalistička policija trebala baviti kriminalom i lopovlukom u Hrvatskoj, a ne političkom strankom.”, istaknuo je Keleminec, koji je uime stranke policiji prijavio javno okupljanje na Florijanskom trgu.

Dodao je da se članovi Autohtone – Hrvatske stranke prava nisu bojali puškama ići braniti Hrvatsku i braniti je od četnika i njihovih tenkova pa tako i ova zastrašivanja, kaže, neće proći.

“Policija treba osigurati naš skup da prođe u miru i ništa više. Hrvatska je demokratska država i iz tog razloga  postoji sud koji odlučuje o pravdi ili nepravdi, a ne policija. Pozivam Policijsku upravu Koprivničko – križevačku da prekine svoje aktivnosti prema nama jer mi nismo kriminalci ili teroristi”, poručio je Keleminec.

Danas poslijepodne saznali smo da je policija zabranila skup.

“Na temelju članka 14. stavak 1. točka 4. i 5., a u vezi s člankom 11. stavak 1. podstavak 5. Zakona o javnom okupljanju, rješenjem ministra Ministarstva unutarnjih poslova Republike (Ranko ostojić, op. a.) Hrvatske od 21. prosinca, zabranjeno je održavanje mirnog okupljanja i javnog prosvjeda Autohtonoj – Hrvatskoj stranci prava pod nazivom ‘Skup povodom spomen obilježja Hrvatskim obrambenim snagama’, prijavljenog za 22. prosinca, na Florijanskom trgu u Koprivnici”, na naš upit odgovorio je glasnogovornik koprivničko-križevačke policije Dražen Laljek.

Kontaktirali smo nakon toga i samog Keleminca.

– Idemo po planu i programu. Dosta je represije – rekao je on.

čitam...