Ministar rada i socijalne skrbi Federacije BiH posjetio Koprivnicu

14:49h
0
BiH ministar sa svojim suradnicima // foto: Ivan Brkić

Federalni ministar rada i socijalne skrbi Federacije BiH, Vjekoslav Čamber, u četvrtak je posjetio Koprivnicu kako bi s gradonačelnikom Mršićem izmjenio iskustva, a usput i pokupio neke korisne informacije.

Ministra Čambera ponajprije je zanimao inovativni program zapošljavanja, a razgovaralo se i socijalnim programima te o socijalnoj zaštiti na loklanoj razini.

MARKETING EPODRAVINA.HR

 

– Za svoj posjet odabrali smo Koprivnicu iz tog razloga što smo dobili informacije da je riječ o gradu koji je daleko ispred ostalih u Hrvatskoj što se tiče programa zapošljavanja i programa socijalne zaštite, a pogotovo inovacija kad je u pitanju zapošljavanje. Ovo što smo uspjeli čuti i vidjeti, mogu reći da su te informacije koje smo dobili istinite i ovo je za nas izvrsno iskustvo. Ukoliko uspijemo barem 10% toga preslikati na prostor Federacije imat ćemo velike koristi od ovog posjeta – rekao je Čamber.

Također, razgovaralo se i o prekvalifikacijama osoba starijih od 40 godina u cilju njihove skrbi o starijim i nemoćnim osobama. Poznato je da se u našem gradu i županiji taj program već jedno vrijeme uspješno provodi, a BiH upravo radi na standardu kvalifikacije ustanova za smještaj starijih osoba. Čamber je pojasnio da je upoznat sa informacijom da se u našoj zemlji taj program uspješno provodi i da će mu bilo kakvi savjeti u vezi toga biti od velike koristi.

Mršić je BiH ministra upoznao i sa djelovanjem Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica te mu predstavio programe prekvalifikacije u cilju što većeg zapošljavnja.

čitam...