Dvije strane medalje

Ministar Tolušić će iz svog džepa platiti kaznu zbog skoka nerasta, Marijana Petir traži da se ispita sjeme koje tri puta nije oplodilo krmaču

11:30h
0
Ilustracija // ingimage.com
Ilustracija // ingimage.com

Europarlamentarka Marijana Petir je u HRT-ovoj emisiji Otvoreno, u kojoj je gostovala zajedno s Tolušićem, pokrenula ovu temu te napomenula kako je starica koja živi s bolesnim sinom kažnjena s 2600 kuna, a ima penziju od 640 kuna, i to jer je nerast oplodio njenu krmaču.

Nakon nepravomoćne presude koprivničkog Prekršajnog suda, u kojem je umirovljenica Vjekoslava Sabolić (69) iz Virja kažnjena s 2600 kuna, jer je uvodila rasplodnog nerasta na svoju krmaču, oglasio se i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Iz svog džepa ću joj platiti kaznu. Naravno da ću joj pomoći ako dođe do toga da kaznu mora platiti, ali je važno naglasiti da se zakon mora poštivati zbog sigurnosti ljudi i životinja – rekao nam je danas telefonskim putem Tolušić.

Europarlamentarka Marijana Petir je u HRT-ovoj emisiji Otvoreno, u kojoj je gostovala zajedno s Tolušićem, pokrenula ovu temu te napomenula kako je starica koja živi s bolesnim sinom kažnjena s 2600 kuna, a ima penziju od 640 kuna.

Marijana Petir // Foto: Matija Gudlin
Marijana Petir // Foto: Matija Gudlin

– I to nakon što je tri puta uredno veterinaru platila umjetno osjemenjivanje svoje krmače, što nije uspjelo. Nakon što je na krmaču pustila nerasta koji ju je oplodio, došla je Veterinarska inspekcija i kaznila ju jer nerast nema licencu, koju je morao imati zbog pojave svinjske kuge – objasnila je Petir u Otvoreno.

Napomenula je kako bi veterinarska inspekcija trebala provjeriti s kakvim to sjemenom oplođuju krmače.

– Očigledno ako nije tri puta uspjelo onda sjeme nije valjalo, a ne što se iskaljuju na starici koja živi u nemogućim uvjetima. Jesam za poštivanje zakona, ali ajmo biti pošteni pa ga primjenjivati na sve, a ne neke lobije držati postrani pa će oni prati novac i nabavljati za naš novac nešto što nije učinkovito, a onda ćemo ionako preostala staračka domaćinstva kažnjavati. To je sramotno i van dosega misli svakog poštenog i normalnog čovjeka –  bila je oštra Petir.

Tomislav Tolušić // Foto: Admir Sinani
Tomislav Tolušić // Foto: Admir Sinani

Na to se nadovezao Tolušić riječima da će, ako treba, on osobno platiti kaznu.

– No to nije rješenje. Inspekcije služe da rješavaju ovakve stvari. Ako su dosad radile tako, sada više neće i tu priču ćemo završiti i konačno će inspekcije i ministarstva i svi koji trebaju raditi svoj posao, i stvari će se vrlo brzo riješiti – zaključio je Tolušić.

Kako piše Podravski list, Marijana Petir je umirovljenici ponudila pravnu pomoć. U Virje je poslala svoju stažisticu koja je Vjekoslavu obavijestila da može izabrati odvjetnika koji će joj napisati žalbu na presudu, koja je još uvijek nepravomoćna.

Kakav će biti epilog ovog slučaja koji je uzdrmao javnost, ostaje za vidjeti.

čitam...
Loading...