Spasio bakicu

Ministar Tolušić umjesto bakice iz Virja platio kaznu za skok nerasta: Ogriješila se o zakon, no odlučio sam joj pomoći

Održao sam svoje obećanje i platio kaznu. Da budemo jasni, gospođa se ogriješila o zakon, no obzirom na njenu financijsku situaciju odlučio sam joj pomoći. Krajem prošlog tjedna je dobila pravomoćno rješenje, po kojem sam i reagirao, rekao nam je ministar Tolušić.

10:57h
0
Ilustracija

Svima već poznata priča o umirovljenici Vjekoslavi Sabolić (69) iz Virja, koja je na sudu kažnjena s 2600 kuna, jer je uvodila rasplodnog nerasta na svoju krmaču, sada je dobila svoj rasplet.

Naime, kako je i obećao, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić bakici je platio kaznu.

– Održao sam svoje obećanje i platio kaznu. Da budemo jasni, gospođa se ogriješila o zakon, no obzirom na njenu financijsku situaciju odlučio sam joj pomoći. Krajem prošlog tjedna je dobila pravomoćno rješenje, po kojem sam i reagirao – rekao nam je ministar Tolušić.

Bakica se, naime, žalila na presudu koprivničkog Prekršajnog suda, no žalba je odbijena i presuda je postala pravomoćna.

Tu je ‘uskočio’ ministar te spasio bakicu i umjesto nje uplatio 2000 kuna, a kazna je umanjena jer je plaćena u roku.

Ona je, kako stoji u presudi koprivničkog Prekršajnog suda, u više navrata tijekom veljače, ožujka i rujna prošle godine uvodila nerasta iz tuđeg uzgoja u svoj, a što je protivno odredbama naredbe o mjerama za sprečavanje pojave i širenja klasične svinjske kuge.

 

čitam...