15.7 C
Koprivnica
Srijeda, 4. listopada 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Ministar turizma Damir Bajs u Koprivnici potpisao 18 ugovora
M

Ne propustite

Na osnovi javnog poziva Ministarstva turizma za dodjelu državnih potpora za turističke programe ”Baština u turizmu”, ”Tematski putovi” i ”Izvorni suvenir”, ministar turizma Damir Bajs u Koprivnici je potpisao 18 ugovora za dodjelu državnih potpora s općinama, gradovima, turističkim zajednicama i pojedincima, vrijednih ukupno 640.000 kuna.
Ta su sredstva upola veća nego prošle godine, a dodijeljena su u visinama od 15 do 100 tisuća kuna i iako izgledaju nominalo mala, budući da se radi o malim programima i zahvatima, ona su zapravo veliki poticaj razvoju kontinentalnog turizma, pogotovo stoga što su bespovratna. Ministar Bajs na prigodnoj svečanosti u zgradi Koprivničko-križevačke županije, gdje mu je domaćin bio župan Darko Koren, ocijenio je da su programi na Koprivničko-križevačkoj županiji dobro osmišljeni i pokazuju da je tamo moguć razvoj turističke ponude. Ministarstvo je inače utvrdilo 13 programa, od kojih su u realizaciji četiri, a osnovni je cilj, rekao je Damir Bajs, da turizam u Hrvatskoj bude aktivan cijele godine i da bude nekome glavni, a nekome dopunski izvor prihoda. Direktor Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Zdravko Mihevc ocijenio je da će i takva ulaganja poboljašti promet i povećati udio u turizmu kontinentalne Hrvatske. To nije samo financijski, već i psihološki poticaj, a istodobno važan je kulturološki i demografski apsekt, koji će se očitovati putem većeg zapošljavanja.
Radi lakšeg shvaćanja, novac je dat za programe poput obnove starih mlinova, uređenje slapova i etnografskih kuća, turističkih staza i cesta, očuvanje tradicionalnih vezova, lončarija, medičarskih proizvoda i slično. Za dobre zamisli Ministarstvo turizma ima razumijevanja.

Foto: Radio Koprivnica

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

RAZGOVOR

Osebujna Vlasta Delimar priprema performans u centru Koprivnice: Šok se događa u tuđim glavama, meni je prirodno raditi gola, a kada umrem, želim postati...

Umjetnica Vlasta Delimar za petak 6. listopada s početkom u 10 sati najavila je svoj novi performans na Zrinskom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti