Župan Darko Koren nakon sastanka:

‘Ministar ima svoje vizije Piškornice, ali zakon je na našoj strani.’

07:00h
0
120525-koren-jozinovic
Darko Koren i Mladen Jozinović // Foto: arhiva ePodravina.hr

Dokazat ćemo da s našim kapacitetom projekt mora ići dalje i da nema zakona koji bi to osporio. Veselim se idućem sastanku, rekao je Mladen Jozinović.

Na sastanku na kojem su jučer župan Darko Koren (HSS) i Mladen Jozinović, direktor RCGO Piškornica razgovarali s ministrom zaštite okoliša i prirode Slavenom Dobrovićem, nisu doneseni konkretni zaključci.

Tema sastanka bila je daljnja realizacija projekta RCGO Piškornica, a iz ministarstva su poručili da će se o tome još razgovarati.

Tvrde da je projekt u razmatranju te se u sklopu reforme sustava gospodarenja otpadom procjenjuje u kojem će se obujmu realizirati i hoće li biti održiv u financijskom smislu. Stoga je jedna od solucija smanjenje obujma sadašnjeg projekta, a fokus je na sortirnici.

– Ministar ima neke svoje vizije koje nemaju veze sa stvarnim stanjem i sada s tim želi uskladiti projekt, što bi značilo mijenjanje njegovog sadržaja, sve dokumentacije, što je zapravo nemoguće. Na nama je ili da sada povučemo novac ili da odustanemo – rekao nam je nakon sastanka župan Darko Koren.

Objasnio je kako je jedan od zahtjeva ministra smanjenje količine otpada na 25 posto, što, prema županovim riječima, iziskuje brojne mjere koje je prema postojećem stanju stvari nemoguće sprovesti.

No Koren je ipak izrazio uvjerenje da će se projekt nastaviti te da će s ministarstvom pronaći zajednički jezik i uskladiti neke detalje.

– Zakon koji je na snazi je na našoj strani i ne može sada netko raditi prema zakonu koji se tek planira donijeti – zaključio je on.

Mladen Jozinović je napomenuo da je s ministrom dogovoren sastanak idući tjedan da bi mu prezentirali izmjene koju su napravljene prema sadašnjem zakonu.

– Dokazat ćemo da s našim kapacitetom projekt mora ići dalje i da nema zakona koji bi to osporio. Veselim se idućem sastanku  – rekao je Jozinović.

U svojem javnom dopisu županu, Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice, jučer je pak izrazio nezadovoljstvo postupcima Vlade te ga je pozvao da svi zajedno pokrenu akciju i zaustave nepravedan odnos prema građanima.

– Njegov je dopis samo u službi skupljanja političkih bodova, a ja sam već dugo u politici i odluke mogu donositi samostalno – kazao je kratko Koren.

čitam...
Loading...