Ministar zdravstva Darko Milinović: Pobačaj neće biti zabranjen

15:21h
0
091006-milinovic-3

Ministar zdravstva Darko Milinović otvorio je u krugu Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek nove laboratorijske prostore Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-Križevačke županije.

Obnova prizemlja zgrade u kojoj je Interna koštala je šest milijuna kuna, rekla je ravnateljica Zavoda Draženka Vadla i dodala da je od tog iznosa 4,8 milijuna osigurala Koprivničko-križevačka županija, a ostatak Zavod.

Snimio: Marijan Sušenj

Milinović je za županijski laboratorij i Opću bolnicu kazao da su ogledni primjeri zdravstvenim djelatnicima i političarima kako se ulaže u zdravstvo i kakvo ono treba biti u svim dijelovima Hrvatske: – Sada vidim da godišnje povećanje proračuna ove bolnice za 25 milijuna kuna nije bio bačen novac. Naše zdravstvo jedino u Europi ne proizvodi gubitke, a da nismo proveli reformu do sada bi stvorilo šest milijardi kuna gubitaka i bilo u kolapsu.

Snimio: Marijan SušenjNa traženje medija da komentira novinske napise po kojima Ministarstvo zdravstva priprema izmjene zakona o pobačaju kojima bi on bio protuzakonit Milinović je kazao da je to nepotreban „spin”:

– Osobno, mislim da život počinje začećem, a novinarka koja je tu informaciju plasirala nije ju provjerila u Ministarstvu zdravstva. To su gluposti, jer ne namjeravamo mijenjati zakon kojim je još 1978. godine regulirano pravo žene da sama odluči hoće li pobaciti ili ne.

Snimio: Marijan SušenjMinistar je na sastanku s potpredsjednikom Sabora Josipom Friščićem, županom Darkom Korenom, lokalnim političarima i predstavnicima Opće bolnice dogovorio nastavak realizacije nekoliko socijalnih projekata u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu. Konkretno, nastavljaju se ulaganja u Zavod za javno zdravstvo (obnova drugog dijela Interne, u kojem će biti uredi) te ljekarništvo, bit će osigurana srdstva za nastavak opremanja koprivničke Opće bolnice. Uz to, za izgradnju novih objekata u koje će preseliti Dječji dom Svitanje Ministarstvo zdravstva će izdvojiti deset milijuna kuna, a građevinski radovi bi trebali početi polovicom iduće godine.