projekt pozdrav

Ministarstvo odobrilo Županiji 6,7 milijuna kuna, opremat će se ordinacije i uvoditi nove zdravstvene usluge

Iz projekta će se opremiti ginekološke ordinacije te ordinacije obiteljske i dentalne medicine kod 16 koncesionara. Uz to, ordinacije dentalne zdravstvene zaštite, obiteljske medicine, zdravstvene zaštite predškolske djece, zdravstvene zaštite žena, pedijatrijske zdravstvene zaštite, fizikalne terapije i radiologije u županijskom Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije, rekao je Ratimir Ljubić, zamjenik župana.

13:05h
0
Dom zdravlja Koprivničko- križevačke županije // Foto: Matija Gudlin

Odlične vijesti stižu iz Koprivničko- Križevačke županije.

Ministarstvo regionalnog razvoja i Fondova Europske unije, naime, odobrilo je 6,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekt pod nazivom POZDRAV – Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Podravini i Prigorju.

–  Iz projekta će se opremiti ginekološke ordinacije te ordinacije obiteljske i dentalne medicine kod 16 koncesionara. Uz to, ordinacije dentalne zdravstvene zaštite, obiteljske medicine, zdravstvene zaštite predškolske djece, zdravstvene zaštite žena, pedijatrijske zdravstvene zaštite, fizikalne terapije i radiologije u županijskom Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije. Nabavom spomenute opreme osigurat  će se pružanje 17 novih usluga koje do sada navedene ordinacije nisu pružale – kazao je Ratimir Ljubić, zamjenik župana.

Također, u ordinacijama na području sedam općina osigurat će se provedba manjih infrastrukturnih zahvata.

Ratimir Ljubić // Foto: Matija Gudlin

Obuhvaćena su tako mjesta Kloštar Podravskom, Drnje, Hlebine, sv. Ivan Žabno, Virje, Gola te Podravske Sesvete.

Uz to, u Koprivnici i Đurđevcu postavit će se tehnološki naprednija i energetski učinkovitija rasvjeta.

– Tako će se u Koprivnici, u centralnoj zgradi Doma zdravlja ugraditi taktilne trake i orijentacijski plan koji podrazumijeva table na Brailleovu pismu kako bi se olakšalo snalaženje osobama s invaliditetom – istaknuo je zamjenik Ljubić.

U čekaonicama u Đurđevcu, Križevcima i Koprivnici će se postaviti i LCD ekrani na kojima će se prikazivati prezentacije vezane uz zdravlje i poboljšanje kvalitete života pacijenata.

Koprivničko-križevačka županija kao prijavitelj projekta, uz partnere županijski Dom zdravlja i stručnu podršku PORE pripremala je spomenuti projekt te će za tu namjenu morati izdvojiti 1,3 milijuna kuna, dok preostali dio otpada na bespovratna sredstva.

čitam...