Zajedničkim snagama

Ministarstvo se pozitivno očitovalo oko proglašenja Park-šume Borik zaštićenim područjem prirode

Nakon očitovanja Ministarstva može se krenuti sa daljnjim aktivnostima i koracima vezanima uz zaštitu područja, kako bi se usuglasile planirane edukativne i rekreacijske aktivnosti u dijelu šume Đurđevačkih peski, s održivim gospodarenjem šumom.

09:00h
0
Učenici u svojem Boriku // Foto: djurdjevac.hr

Od Ministarstva je pristiglo pozitivno očitovanje glede utvrđivanja statusa Park-šume Borik, a nakon nedavno održanog radnog sastanka s predstavnicima Ministarstva zaštite okoliša i energetike, koji je inicirala Koprivničko-križevačka županija na zahtjev Grada Đurđevca.

Županija je predložila proglašenje šume Borik kod Đurđevca zaštićenim područjem prirode u kategoriji park-šume, a Ministarstvo je potvrdilo kako je na snazi Rješenje Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije od 29. ožujka 1995. godine, kojim je navedeno područje proglašeno park-šumom.

Nakon očitovanja Ministarstva može se krenuti sa daljnjim aktivnostima i koracima vezanima uz zaštitu područja. Sve to kroz suradnju s Hrvatskim šumama, a kako bi se usuglasile planirane edukativne i rekreacijske aktivnosti u dijelu šume Đurđevačkih peski, s održivim gospodarenjem šumom.

Sve je to najavljeno na sastanku predstavnika Ministarstva, Županije, Grada Đurđevca i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području županije.

čitam...
Loading...