U DNEVNIKU NOVE TV

Ministrica Divjak kaže da se u školu vraća 4500 učenika, a možda i triput više vrtićaraca

Pozvala je maturante u Viber grupu Maturanti 2020., u kojoj mogu dobiti sve informacije o ispitima koji će se odvijati u lipnju.

08:37h
0
Osnovna škola Braća Radić // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak gostujući u Dnevniku Nove TV kazala je kako će se u škole diljem Hrvatske, prema njihovim podacima, vratiti 4500 učenika, dok ih u vrtiću možda bude i triput više.

– Očito je s malom djecom veći problem ako roditelji rade – smatra B. Divjak te dodaje kako su dobili pritužbe roditelja koje su ravnatelji i učitelji odgovarali od toga da šalju djecu u školu, što ona smatra neodgovornim ponašanjem.

Između ostaloga, govorila je o nedostatku higijenskih sredstava u pojedinim školama. Njih bi, objasnila je, ravnatelji trebali kupiti novcem koji daju osnivači.

– Dva mjeseca materijalni troškovi u školama bili su minimalni, sigurno se može osigurati. Sastanak s osnivačima imala sam prošli tjedan. Nitko nije rekao da ne može financijski osigurati ono što je u školama potrebno. A i lokalni Stožeri civilne zaštite su organizirani da, ukoliko negdje nešto nedostaje, da to nadomjeste – izjavila je ministrica.

Pozvala je maturante u Viber grupu Maturanti 2020., u kojoj mogu dobiti sve informacije o ispitima koji će se odvijati u lipnju.

Foto: Matija Gudlin
Blaženka Divjak // Foto: Matija Gudlin

– Sada je jasno – matura je za mjesec dana. Prvi blok su obavezni predmeti, kroz dva tjedna su izborni predmeti. Zašto je tako? Zato što moramo osigurati da učenici završe, pogotovo gimnazijalci, s obaveznim predmetima jer im to predstavlja završetak srednje škole – objasnila je.

čitam...