KOJI SU GLAVNI PROBLEMI?

Ministricu brine kako prodati mlijeko, meso i povrće, nije jasno odgovorila zašto Hrvatska uvozi pekarske proizvode

Navela je kako su razgovarali s velikim trgovačkim lancima u vezi potreba malih poljoprivrednika da svoje proizvode plasiraju u njihove trgovine. Vidjet će što će dalje biti, dodala je.

09:30h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u Dnevniku Nove TV potvrdila je kako su uspostavili kreditna sredstva za male poljoprivrednike. Kao glavni problem trenutne situacije navela je osiguravanje načina prodaje robe kratkoga roka poput mlijeka, mesa i povrća, a s obzirom na probleme turističke sezone, naglasila je kako valja riješiti i prodaju janjaca jer su se oni dosad plasirali ugostiteljskim objektima i hotelima.

Navela je kako su razgovarali s velikim trgovačkim lancima u vezi potreba malih poljoprivrednika da svoje proizvode plasiraju u njihove trgovine. Vidjet će što će dalje biti, dodala je. Smatra da Hrvatska ima mogućnost hraniti samu sebe, ali problem se treba gledati strukturno.

S druge strane, piše dnevnik.hr, nije jasno odgovorila zašto se ne riješi problem pomanjkanja hladnjača za distribuciju mesa, mlijeka, voća i povrća ni zašto se uvoze pekarski proizvodi ako Hrvatska ima dovoljno žitarica. Ujedno nije sigurna je li moguće donijeti zakon po kojemu bi trgovački lanci trebali imati obvezu nabavljati najmanje 60 posto domaćih proizvoda, a da ne krše europska prava.

čitam...