galerija koprivnica

Miodrag Braco Stevanović predstavit će se publici samostalnom izložbom

11:29h
0
Foto: Miodrag Braco Stevanović
Foto: Miodrag Braco Stevanović

‘Pripadnik je one generacije izvornog crnogorskog slikarstva koji uzore i utjecaje traži u duboko osobnoj interakciji s prirodom koja ga okružuje, okrenut tradiciji, izvan stilova i smjerova suvremene umjetnosti’, istaknula je Draženka Jalšić Ernečić, viša kustosica.

Slikar Miodrag Braco Stevanović iz Nikšića koprivničkoj publici predstavit će se samostalnom izložbom u subotu, 4. lipnja, u Galeriji Koprivnica s početkom u 9 sati.

“Pripadnik je one generacije izvornog crnogorskog slikarstva koji uzore i utjecaje traži u duboko osobnoj interakciji s prirodom koja ga okružuje, okrenut tradiciji, izvan stilova i smjerova suvremene umjetnosti”, istaknula je Draženka Jalšić Ernečić, viša kustosica.

Dodala je kako autor u slikarskom procesu nalazi blaženstvo duše i unutrašnji mir, a slike koje pritom nastaju odraz su njegove osobne istine i pogleda na život koji je ispunjen dubokim poštovanjem prema prirodi, suživotu s prirodom, tradiciji i dobroj strani života u kojem su mir duše i traganje za istinom način postojanja.

Usto, kaže D. Jalšić Ernečić, Stevanović prepoznaje suštinski kod prirode koji bilježi u svojim kompozicijama: savršenstvo omjera i ritmova prisutnih u prirodi, odnose neba i zemlje, prostora i kolorita pri čemu u njegovom odnosu prema zbilji prevladavaju emocije u kojima kao slikar prepoznaje i prihvaća onu skrivenu, bajkovitu stranu istine i stvarnosti.

čitam...
Loading...