Izašla iz ORaH-a

Mira Adamović priklonila se Siniši Bosancu

12:00h
0
Mirela Holy u društvu Mire Adamović, predsjednice gradske organizacije ORaH-a // Foto: Matija Gudlin
Mirela Holy u društvu Mire Adamović, predsjednice gradske organizacije ORaH-a // Foto: Matija Gudlin

‘Od trenutka kada sam ušla u politiku, bila sam spremna na sve vrste intelektualnog suočavanja s političkim protivnicima i medijima, ali nikako nisam bila psihički pripremljena na nezdrave međuljudske odnose unutar gradske organizacije’, istaknula je M. Adamović.

Mira Adamović, predsjednica koprivničke organizacije OraH-a, početkom mjeseca, točnije 3. prosinca, podnijela je ispisnicu iz stranke.

– Od trenutka kada sam ušla u politiku, bila sam spremna na sve vrste intelektualnog suočavanja s političkim protivnicima i medijima, ali nikako nisam bila psihički pripremljena na nezdrave međuljudske odnose unutar gradske organizacije – istaknula je M. Adamović i dodala kako je bila svjesna činjenice da je OraH stranka stara samo dvije godine koja je morala konkurirati strankama s tradicijom dugom 20 godina.

Objasnila je da je od prvih dana svog političkog angažmana znala da je politika grub sport, ali isto tako, kaže, u tom sportu zna se tko je koja, odnosno čija ekipa. O konkretnim problemima i sukobima nije željela govoriti, ali je napomenula kako ona kao učiteljica nije bila spremna na brojne ružne riječi te nemoralno i nepristojno ponašanje pojedinaca.

– Naš izborni rezultat bio je loš. Znala sam da neću ući u Sabor, ali sam sretna što smo postigli da se za OraH zna da postoji. Još uvijek vjerujem da stranka ima dobar program, jer je zapravo i jedina stranka koja ima razvijenu programsku politiku, ali međuljudski odnosi bili su strašni – naglasila je.

OraH-u krajem siječnja iduće godine predstoje unutarstranački izbori stoga su raspuštene neke njegove gradske organizacije te se kreće u kompletno mijenjanje stranačkog statuta. M. Adamović rekla je da ne zna je li poglavlje njenog političkog života zatvoreno, jer njeni stranački kolege još uvijek misle da je njena budućnost upravo u toj stranci.

Trenutno je aktivna u građanskoj inicijativi Koprivnica kakvu zaslužujemo u kojoj je i Siniša Bosanac, nekadašnji laburist, a koja se trenutno usredotočila na izgradnju RCGO Piškornica.

Zabrinuti su, kako su priopćili, mogućim ekološkim i ekonomskim posljedicama za grad i okolicu.

 

čitam...