Miranda Tatari propušta akciju hrvatske reprezentacije

18:59h
0
tatari

081013-tatari-mKapetanica hrvatske ženske rukometne reprezentacije Miranda Tatari neće ovog tjedna biti sa suigračicama na okupljanju u povodu nastupa na Slovenia-Croatia Cupu koji će se održati u Krškom. Tatari je otpala zbog problema s ramenom, a zamijenit će je vanjska igračica Trešnjevke Nina Jukopila. Izbornik Zdravko Zovko u reprezentaciju je ovom prilikom pozvao šest igračica Podravke Vegete, to su golmanice Ivana Jelčić i Marta Žderić, lijevo krilo Maja Zebić, desno krilo Anita Gaće i vanjske igračice Kristina Franić i Andrea Penezić.

 

Pozvana je i Podravkina igračica na posudbi u TVIN Trgocentru, Marijana Tarle, dok su osim Tatari u Koprivnici ostale iskusne Božica Palčić i Svitlana Pasičnik. Njihove mogućnosti dobro su poznate, pa je Zovko ovom prilikom želio isprobati i ostale kandidatkinje za državnu vrstu. Osim navedenih igračica Podravke, priliku će ovog vikenda dobiti i golmanice Sanela Knezović (Dunaferr) i Marija Zeljko (Lokomotiva), krila Nikica Pušić (Lokomotiva) i Dijana Golubić (Krim), pivoti Maja Čop-Andesilić (Lokomotiva), Tihana Ambroš (Budućnost) i Martina Pavić (Trešnjevka) te vanjske igračice Ivana Lovrić (Metz), Maida Arslanagić (KIF Vejen), Zdenka Premužić (TVIN Trgocentar), Lidija Horvat (Rulmentul Brašov) i Marta Tomac (Rept).

Hrvatske reprezentativke pripremat će se u Vrbovcu do četvrtka, a potom ih u Krškom očekuju tri utakmice u tri dana. U petak u 18 sati igraju sa Srbijom, u subotu s početkom u 20 sa Slovenijom te u nedjelju u 16 sa Slovenijom II.