-2.7 C
Koprivnica
Utorak, 7. veljače 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
drama na cesti

Mirela se s obitelji vraćala sa svadbe pa kroz prozor automobila pokazala ‘srednjak’ Ivanu, on je prestigao, prepriječio put i poručio da će je ubiti pištoljem
M

Okrivljeni kaže da se vozila na udaljenosti jednog metra iza njega, nakon čega je naglo zakočio pa ga je prestigla i pokazala mu srednjak. To ga je toliko razljutilo da joj je blicao, prestigao je i zaustavio automobil na cesti

Ne propustite

Na temelju optužnice Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru, Općinski sud u Bjelovaru donio je presudu protiv 24-godišnjeg Ivana iz Križevaca, koji je proglašen krivim za počinjenje kaznenog djela protiv osobne slobode. Točnije, prijetio je ubojstvom drugoj osobi.

- Oglas -

Nemili događaj zbio se u noćnim satima, oko 2.45 sati, početkom kolovoza 2020. godine, kada je okrivljeni Ivan u Brckovčini, kod benzinske postaje Koren, u namjeri da ustraši Mirelu, zaprijetio istoj da će je ubiti iz pištolja. Njih dvoje se, inače, ne poznaju, a razlog svađi je pomalo bizaran.

Naime, Ivan se u društvu prijatelja Igora vozio u smjeru Brckovčine, kada se iza njega pojavio drugi automobil. Kako je rekao na ispitivanju, automobil, kojim je upravljala Mirela, bio je na jednom metru udaljenosti iza njih, što ga je smetalo pa je naglo zakočio. Mirela ga je prestigla, on joj je počeo blicati, nakon čega mu je ona kroz otvoreni prozor uzvratila podignutim srednjim prstom.

Ivan: Nisam joj prijetio ubojstvom, bila je bezobrazna i bahata

– To me je razljutilo pa sam je prestigao. Zaustavio sam se kod benzinske postaje Koren u Brckovčini i vozilom prepriječio preko ceste. Mirela se također zaustavila. Otišao sam do nje i pitao je zna li voziti. Nisam joj prijetio niti joj uputio pogrdne riječi, već je ona bila bahata i bezobrazna prema meni. Također, nisam rekao da će ju ubiti iz pištolja nego da pazi da drugi put ne bi naišao netko s pištoljem, nakon toga smo se razišli – rekao je okrivljeni na ispitivanju.

- Oglas -

Međutim, njegova priča ne slaže se s onom Mirele i njezinih svjedoka. Spomenuta se te večeri vraćala sa svadbe, a u automobilu su bili suprug Željko, svekrva Ankica i djeca. Kazala je kako je pretekla Alfu Romeo, a zatim je primijetila kako je vozač slijedi i blica. Otvorila je prozor i pokazala mu srednji prst, nakon čega ju je Afla ponovno prestigla i prepriječila put pa se morala zaustaviti.

Mirela: Psovao je, vikao, lupao i rekao da će me ubiti iz pištolja

– Vozač je izašao iz vozila, došao do automobila te počeo psovati, vikati i lupati rukama po krovu. Tom prilikom taj vozač je rekao da će me ubiti iz pištolja, a što je kod mene izazvalo strah za život, ali i život članova moje obitelji – pojasnila je.

Kako kažu na sudu, njezin iskaz potkrijepljen je iskazima svjedoka supruga Željka i svekrve Ankice, koji su naveli da je Ivan verbalno napao Mirelu i prijetio joj ubojstvom pištoljem. Svjedočio je i Igor, Ivanov suvozač i prijatelj, koji je naglasio da je bio u autu i da nije čuo o čemu su Ivan i Mirela pričali. Ipak, primijetio je da se u automobilu nalaze djeca pa je izašao van i rekao prijatelju da ostavi ljude na miru, nakon čega im se ispričao zbog njegovog ponašanja.

U konačnici, sud je Ivana proglasio krivim i osudio ga uvjetno na pet mjeseci zatvora. Zatvorske rešetke neće vidjeti ako u roku od godine dana ne počini novo kazneno djelo, ali zato mora podmiriti 300 kuna troškova kaznenog postupka.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

KOMUNALNO PITOMAČA

Zapošljavaju skelara na jednom od najljepših mjesta u Podravini, ako zamišljate posao uz pogled na Dravu i pjev ptičica, onda je ovo za vas,...

Ako svoju svakodnevicu možete zamisliti okruženu zelenilom, pjevom ptičica i šumom rijeke Drave, onda su idući redci namijenjeni upravo...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti