Mirko Habijanec izabran za novog člana Skupštine HGK

17:42h
0
Mirko Habijanec // Foto: HGK

U Županijskoj komori Koprivnica dana 24. veljače 2015. održana je sjednica Gospodarskog vijeća na kojoj je prezentirano i prihvaćeno Izvješće o radu HGK-Županijske komore Koprivnica za 2014. godinu te Plan rada za 2015. godinu.

Zbog odlaska u mirovinu i prestanka mandata člana Skupštine HGK g. Nikole Gregura, birao se novi član Skupštine HGK. Članovi Gospodarskog vijeća jednoglasno su izabrali g. Mirka Habijanca, člana Uprave tvrtke Radnik d.d. Križevci za novog člana Skupštine HGK koji nastavlja mandat svojeg prethodnika.

Gđa. Mirjana Košec, tajnica Centra za mirenje pri HGK prezentirala je rad Centra za mirenje Članovi Gospodarskog vijeća istaknuli su svoja, redom pozitivna, iskustva u rješavanju sporova mirenjem i arbitražom.

Rad Stalnog arbitražnog sudišta pri HGK predstavila je gđa. Andreja Čavlina, tajnica Sudišta koja je govorila o prednostima arbitraže. Gospodarstvenicima je predloženo korištenje klauzula o rješavanju sporova mirenjem ili arbitražom prilikom sklapanja ugovora koje se nalaze na web stranici HGK.

Predstavljen je i paket novih usluga HGK kojima Komora uvodi dodatne usluge koje će pomoći članicama pri organizaciji izvoza i pronalaženju novih poslovnih mogućnosti.

Radi se o uslugama:

– Poduzetnik izvoznik kojom se individualnim pristupom pomaže tvrtkama u otvaranju novih tržišta;

– Tenderi.hgk.hr kojom se nastoji olakšati pristup informacijama o poslovnim prilikama na internacionalnom tržištu;

– Moj EU vaučer kojom se financira potpora kod prijave na EU fondove putem Natječaja za sufinanciranje za članice HGK i

– Mobilni timovi kojom će se osobnim i proaktivnim pristupom unaprijediti sustav praćenja potreba članica.