PRIVREMENI DOM

Mirno utočište u Podravini i Prigorju zasad je pronašlo je 20-ak osoba, Kristina Sočev: Tko god se javi, pronaći ćemo smještaj

Apeliramo, može nam se obratiti tko god treba smještaj, snaći ćemo se, naglasila je pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev.

13:05h
0
Zrinski trg u Koprivnici - panorama iz zraka
Ilustracija // Foto: Mario Kos

Ranije danas pisali smo o Viktoru Soriću (41) koji je sa suprugom i mjesec i pol starim sinom Arijanom iz Siska, nakon razornog potresa koji je ostavio golemu štetu diljem Sisačko-moslavačke županije, stigao u Koprivnicu te se smjestio u Hotel Podravinu. Njegovu priču pročitajte ovdje.


Uzevši u obzir težinu situaciju, oni nisu jedini koji su morali napustiti vlastiti dom. Pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev kazala nam je kako se u Koprivničko-križevačkoj županiji, u Podravini i Prigorju, trenutno nalazi dvadesetak osoba, s time da imaju najave o novim dolascima. Spomenula je kako je dio unesrećenih privremeni dom našao kod članova obitelji ili prijatelja.

– Većinom je riječ o obiteljima s djecom, mlađom i starijom. U Križevcima je, pak, kod prijatelja smješten stariji bračni par. Ne može se, stoga, reći kako su u pitanju samo obitelji ili samo stariji ljudi – pojasnila je K. Sočev.

Foto: Ivan Balija
Kristina Sočev // Foto: Ivan Balija

– Apeliramo, može nam se obratiti tko god treba smještaj, snaći ćemo se – naglasila je.

Podsjetimo, po jedna obitelj smjestile su se u Repašu te Molvama.

– Teško je otići iz svojega kraja. Dopremaju se mobilne i druge kućice, što ne mijenja činjenicu da smo spremni pomoći. Tko se god obrati, svi će biti smješteni. Pomoći ćemo koliko god možemo, to je najmanje što možemo napraviti – zaključila je K. Sočev.

čitam...