opa

Miroslav Škoro ozbiljno razmišlja o kandidaturi za predsjednika: Veći kompliment nisam dobio

Na prostoru pokraj zagrebačkih fontana, ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, 30. svibnja u 21 sat u povodu Dana branitelja Grada Zagreba pjevat će Miroslav Škoro.

09:33h
0
Miroslav Škoro // Foto: Matija Gudlin

Mediji, a i šira javnost počela je nagađati kako će se popularni pjevač Miroslav Škoro kandidirati za predsjednika, a i po nekim istraživanjima drži visoko treće mjesto kao kandidat.

– To je jedan od najvećih komplimenata koji sam dobio, da iz čista mira ljudi navode i mene kao kandidata za tu časnu i važnu funkciju koja je, na žalost, podcijenjena. Podosta godina ne obnaša se na onoj razini na koju smo navikli u vrijeme kada se stvarala ova država – istaknuo je Škoro za Večernji list. 

Na prostoru pokraj zagrebačkih fontana, ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, 30. svibnja u 21 sat u povodu Dana branitelja Grada Zagreba pjevat će Miroslav Škoro. Osječki će pjevač nastupiti zajedno sa Zagrebačkom filharmonijom, Akademskim zborom Ivan Goran Kovačić, vlastitim orkestrom te, kako on to voli reći, tisuću tamburaša. Bit će to i prigoda da obilježi 30 godina svojeg hita Ne dirajte mi ravnicu. Uoči spektakla otkrio je kako je nastala ta pjesma i po čemu će koncert pokraj fontana biti poseban.

– Pjesmu Ne dirajte mi ravnicu napisao sam 1989. godine u iseljeništvu i tada se zvala Ja ću se vratiti. Došla je do hrvatskih radiopostaja pa i do nekih diskografa, međutim, taj album nitko nije htio objaviti smatrajući da to možda i nije baš naročito dobar uradak. U kolovozu 1991. godine Željko Barba prvi je put u eter pustio tu pjesmu jer je to bilo tužno razdoblje hrvatske povijesti, posebice istočne Slavonije, s puno izbjeglica prognanih iz svojih domova koji su svi odreda ponavljali da će se vratiti. Barba je zaključio da bi to bilo prigodno pustiti, a nakon toga počeli su zvoniti telefoni i svi su pjesmu htjeli puštati – prisjetio se Škoro.

S obzirom na to da su rezultati istraživanja o predsjedničkim kandidatima agencije HRejting pokazali da pjevač zauzima visoko treće mjesto kao kandidat s 9,4 posto potpore, on je za Večernji list to i komentirao.

Mogu samo zahvaliti svima onima koji bi mi dali povjerenje, ali ovo je samo još jedan razlog da se ozbiljno sjedne i ozbiljno razmisli. Jer to je poruka hrvatskog naroda ne samo meni nego i ostalim kandidatima – istaknuo je Miroslav Škoro.

čitam...
Loading...