UMIROVLJENICI I OSOBE S INVALIDITETOM

Mišel Jakšić o uskrsnicama za Koprivničance i kada bi ih mogli dobiti: Situacija s koronavirusom uvela je nova pravila

S ovakvom novonastalom situacijom svi se susreću po prvi puta pa tako i Gradska uprava koja traži brza, jednostavna i najkvalitetnija rješenja za sve svoje građane, stoji na gradskim stranicama.

14:49h
0
Foto: Ivan Balija
Mišel Jakšić // Foto: Ivan Balija

Grad Koprivnica danas je objavio kako je podjela uskrsnica umirovljenicima i osobama s invaliditetom do daljnjega odgođena zbog koronavirusa.

– S ovakvom novonastalom situacijom svi se susreću po prvi puta pa tako i Gradska uprava koja traži brza, jednostavna i najkvalitetnija rješenja za sve svoje građane – stoji na gradskim stranicama.

U nastavku prenosimo objašnjenje gradonačelnika Mišela Jakšića koje je dao za HRT.

– Važno je podsjetiti javnost kako je ova aktualna Gradska uprava u ovom mandatu uvela i osigurala uskrsnice i božićnice za naše umirovljenike kao i za osobe s invaliditetom. Ono što smo se dogovorili u ovom kriznom trenutku je da odgodimo isplatu uskrsnica iz tehničkog razloga ne želeći raditi razliku u pravima između osoba s invaliditetom i umirovljenicima. Činjenica je da svi umirovljenici, njih 1500 koji imaju mirovinu do dvije tisuće kuna, njih 1200 nema niti žiro niti tekući račun. Pokazivanjem svojeg izvatka od mirovine dokazuju iznos i pravo na uskrsnicu ili božićnicu. Tehnički je nemoguće u ovoj situaciji osigurati njihov dolazak u Gradsku upravu, a isto tako je tehnički i zdravstveno nemoguće organizirati podjelu po mjestima stanovanja od strane zaposlenika Grada ili HP-a. Situacija s koronavirusom uvela je neka nova pravila ponašanja u javnom prostoru te u ovoj fazi ne možemo na adekvatan način riješiti podjelu uskrsnica. Radi se o odgodi isplate do petog ili šestog mjeseca, ovisno o vremenu trajanja ovakve situacije – kazao je gradonačelnik.

Dodaju kako će uskrsnice sigurno biti isplaćene, odnosno da razloga za brigu nema.

čitam...
Loading...