Poduzetnici na Poslovnom uzletu

FOTO Mišel Jakšić: Svi trendovi gospodarstva u Koprivnici puno su brži nego u ostatku Hrvatske, to je velika pobjeda svih vas

14:45h
0
Za poduzetnike su pripremljene zanimljive edukacije // Foto: Matija Gudlin

Malo i srednje poduzetništvo je sama srž cijelog društva, dovoljno je reći da je 99 posto svih poduzetnika u državi baš u tom segmentu, rekao je Mislav Šimatović.

Danas se u Koprivnici održao Poslovni uzlet, edukativni dan namijenjen poduzetnicima, obrtnicima i vlasnicima OPG-ova i svim zainteresiranim građanima za koje su pripremljene besplatne edukacije i prezentacije.

U Gradskoj vijećnici Poslovni uzlet otvorili su Mislav Šimatović iz Poslovnog dnevnika, partnera Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije u organizaciji ovog događaja, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić, koprivničko-križevački župan Darko Koren i pomoćnica ministrice poduzetništva i obrta Ana Mandac.

U Koprivnici je održana 28. od 30 ovakvih manifestacija koje su održane u raznim hrvatskim gradovima ove godine, a organizatori ih ocjenjuju iznimno uspješnim.

Mišel Jakšić istaknuo je odlične gospodarske rezultate // Foto: Matija Gudlin
Mišel Jakšić istaknuo je odlične gospodarske rezultate // Foto: Matija Gudlin

– Poslovni uzlet je u posljednje dvije godine postao snažan alat u nastojanju da poduzetnici podignu nivo svog znanja i poduzetničkih kompetencija i postignu cilj da zajedno kao gospodarstvo budemo konkurentni u Europskim okvirima. Malo i srednje poduzetništvo je sama srž cijelog društva, dovoljno je reći da je 99 posto svih poduzetnika u državi baš u tom segmentu – istaknuo je Mislav Šimatović.

Punoj dvorani poduzetnika, obrtnika i vlasnika OPG-ova obratio se i Mišel Jakšić koji je izrazio zadovoljstvo gospodarskim stanjem u Koprivnici te naglasio da je to jedan od prvih gradova u Hrvatskoj koji je zahvaljujući gospodarskim rezultatima izišao iz krize.

– Ova manifestacija je pun pogodak jer njome širimo vidike i granice razmjene iskustava i dajemo poduzetnicima novi podstrek, ideje i hrabrost. Svi trendovi gospodarstva u Koprivnici puno su brži nego u ostatku Hrvatske, a to je velika pobjeda svih vas koji se bavite određenim gospodarskim granama. Ovdje imamo i velike gospodarske sustave, no najveći pokretač je upravo malo i srednje poduzetništvo i obrtništvo – rekao je Jakšić.

S njim se složio i župan Darko Koren, koji je istaknuo da je velik dio tih dobrih rezultata i statistika djelo velikih poduzetničkih subjekata u Koprivnici.

Darko Koren pružio je podršku ovom događanju // Foto: Matija Gudlin
Darko Koren pružio je podršku ovom događanju // Foto: Matija Gudlin

Ovdje je veliko gospodarstvo predvođeno Podravkom ipak dominantno, to je i dobro što je opstalo u toj mjeri da bude nositelj. No, isto je tako važno i malo i srednje poduzetništvo i obrt, za koje je županija na neki način ipak zaduženija. Poduzetnici od politike uvijek očekuju više nego što ona daje i što može dati, što je posve prirodno. Ona to radi kroz cijeli niz mjera koje koriste lokalne i regionalne samouprave, a u ovoj županiji je to vrlo vidljivo i dokazivo – smatra Koren.

Na političku stranu se osvrnula i Ana Mandac, pomoćnica ministrice gospodarstva, koja je nabrojila niz mjera koje Ministarstvo namjerava provesti ili je već provelo, kao što je olakšan pristup financiranju za poduzetnike putem mikro i malih zajmova.

Obveza nam je napraviti takav okvir da je biti poduzetnik poželjno zanimanje – rekla je Mandac.

Na Poslovnom uzletu održala se i panel diskusija pod nazivom Decentralizacija i razvojna uloga lokalnih zajednica na kojoj su sudjelovali župani Damir Bajs, Sanja Bošnjak, Željko Kolar, Matija Posavec, Predrag Štromar, Darko Koren, Željko Jakopović i v.d. gradonačelnika Mišel Jakšić. Tijekom dana poduzetnici su mogli naučiti nešto novo i na prezentacijama o novim tehnologijama kao što je Cloud, natječajima za sredstva iz EU fondova i digitalnom marketingu.

čitam...