Poslovni uzlet

Mislav Šimatović: Potrebno je mijenjati društvenu percepciju poduzetnika kao temelja i pokretača razvoja društva

Svrha Poslovnog uzleta pomoći je poduzetnicima i obrtnicima na domaćem tržištu i učiniti ih konkurentnima na izvoznima, a organizatori su Grad Koprivnica i Poslovni dnevnik.

08:00h
0
poslovni uzlet  mg
Panel rasprava // Foto: Matija Gudlin

Projekt namijenjen promociji i edukaciji malih i srednjih poduzetnika, obrtnika i vlasnika OPG-ova naziva Poslovni uzlet, danas se, sad već tradicionalno, održao u gradskoj vijećnici treću godinu zaredom.

Svrha Poslovnog uzleta pomoći je poduzetnicima i obrtnicima na domaćem tržištu i učiniti ih konkurentnima na izvoznima, a organizatori su Grad Koprivnica i Poslovni dnevnik.

Uime Grada domaćin je bio v.d. gradonačelnika Mišel Jakšić, a uime Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović, zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista.

– Ovaj projekt provodi se s tri osnovna cilja – edukacijom, promocijom poduzetništva te promjenom javne percepcije poduzetništva i poduzetnika u Hrvatskoj, kroz koju će poduzetnici biti tretirani kao temelj i pokretač razvoja društva i percipirani kao možda najvažnija društvena djelatnost, bez koje društvo ne može zadovoljiti ni ostale potrebne segmente poput kulture, infrastrukture i socijale – rekao je Šimatović.

Jakšić je u svojem pozdravnom govoru ponovno istaknuo Koprivnicu kao grad fantastičnih rezultata na gospodarskom polju, u odnosu na njegovu veličinu.

Mislav Šimatović // Foto: Matija Gudlin

– Mi jesmo grad snažnih multinacionalnih industrija od Podravke, preko Hartmanna, Carlsberga, Belupa do novog partnera RWE-a. Međutim, želimo i s našim malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ovcima odgovoriti na izazove novog vremena i postati lider ove regije, iskoristivši sve komparativne prednosti koje Koprivnica ima odnosno veliku radišnost i inovativnost koju naši ljudi nose u sebi – zaključio je Jakšić najavivši prezentiranje najpozitivnijih primjera koprivničkog poduzetništva.

Za kraj, naglasio je kako bi u Koprivnici i cijeloj zemlji nit vodilja trebala postati ideja da više ne budemo grad poduzetnik i država poduzetnik, mjesta teške i stroge birokracije, nego grad, regija i država poduzetnika.

U sklopu ovogodišnjeg okupljanja održana je panel diskusija na temu „Razvoj poduzetništva u Koprivnici“ čiji su sudionici, uz Jakšića i Martinu Golčić iz Koprivničkog poduzetnika, bili direktor RWE Energije Zoran Miliša, direktor Eurospužve Miroslav Međimorec, Ana Karas iz Ligo grupe te vlasnik IT tvrtke CodeIn Ivan Orehovec.

Nakon toga, uslijedila je radionica na temu „Prodaja za 5“ koju je održao Toni Babić, direktor tvrtke Praktikum sustavi. Polaznici edukacije, tako su imali priliku naučiti koje su karakteristike uspješnog predavača.