Miss Sunshine uoči nastupa na Rockliveu // Scena se kod nas opet budi, mladi su željni dobrog zvuka

17:50h
0
Miss Sunshine je headliner RockLive Festivala // Foto: Privatna arhiva

 

Među headlinerima ovogodišnjeg petog izdanja RockLive Festivala je i Miss Sunhine, DJ i producentica iz Osijeka. U nekoliko navrata već je imala priliku nastupati na partyjima elektronske plesne glazbe u Koprivnici, a u međuvremenu je postala značajno ime europske i svjetske scene te je imala priliku nastupiti u značajnim klubovima i na poznatim festivalima.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Kad svira Miss Sunshine, atmosfera je na stageu uvijek odlična // Foto: Privatna arhiva

Sa Sunčicom Barišić, kako joj je pravo ime, porazgovarali smo uoči njenog dolaska na najveći koprivnički festival.

Što nam pripremaš za RockLive Festival?

– Sretna sam što je RockLive uključio i elektronski stage ove godine. Od mene možete očekivati dva sata energije i plesa!

2) Nekoliko si puta već nastupala u Koprivnici, koji ti je nastup ostao u sjećanju?

– Mislim da bi to bio moj posljednji nastup u Koprivnici, u clubu Hollywood. Iako je to bilo dosta davno, prije skoro pet godina, sjećam se da je bio dobar party. Ništa manje ne očekujem na RockLive festu!

Što misliš o festivalima u Hrvatskoj ovog ljeta?

– Festivala ima puno i to je dobro, neki od njih su vrlo kvalitetni i sa vrlo jakim lineupima, a drago mi je da ima i ponekih u hrvatskoj organizaciji. Meni najdraži je Dimnesions festival koji će se održati krajem kolovoza u Štinjanu kraj Pule, i na njemu možete čuti najbolja imena techno i house scene.

U kojem smjeru ide naša scena?

– Elektronska scena u Hrvatskoj se opet budi i ponovo doživljava svoj uzlet. Drago mi je ponovno vidjeti da osim festivala koji se održavaju ljeti imamo i sve bolju klupsku sezonu tijekom cijele godine, te puno mladih koji su željni dobroga zvuka.

Može li se u nas živjeti od glazbe?

– Naravno, kao i od svakog drugog posla.

Jesi li zadovoljna svojom dosadašnjom DJ karijerom?

– Zadnjih 18 godina živim i radim ono što najvise volim i sretna sam i ponosna kada vidim gdje me je to odvelo i što sam sve napravila. Iza svega stoji jako puno rada i za sve sam se morala dobro potruditi kako bi se ostvarilo. Možda zato i je tako slatko, i uživam u svakoj sekundi i u svakom koraku moje karijere. Drago mi je da sam pokazala i dokazala kako se može uspjeti iako dolaziš iz maloga grada i male zemlje kao što je Hrvatska. A najbolje godine za mene tek slijede!

Koje bi nastupe izdvojila kao najznačajnije?

– Jedni od najdražih nastupa su mi u legendarnom pariškom klubu Rex, berlinskom klubu Tresor, također jako volim club Lehmann u Stuttgartu, Metro Dance club u Španjolskoj, Cafe d’Anvers u Belgiji, te Cap10100 u Italiji. Svake godine odradim i jednu turneju po Kolumbiji, zaljubljena sam u tu zemlju i ljude. A od festivala su mi najdraži Tomorrowland i Dimensions.

Je li ti činjenica što si žena bila prednost ili nedostatak u izgradnji karijere?

– Ponekad je prednost, ponekad je mana, a u većini slučajeva nije bitno. Bitno je koliko i kako radiš. Kad napraviš pjesmu, nije bitno da li si muško ili žensko, nego kako zvuči ta pjesma. Možda sam se zato toliko i zaljubila u produkciju.
Što se tiče gaža, ponekad su bookinzi i dolazili zato što sam djevojka i takve gaže su mi uvijek i bile one u kojima sam najmanje uživala. Muzika bi trebao biti jedini i pravi razlog zašto netko negdje radi.

DJ Miss Sunshine na Tomorrowlandu

Koliko se dugo već baviš produkcijom i na čemu trenutno radiš?

– Produkcijom se bavim od 2006, znači skoro pa 10 godina.
Zadnji release koji mi je izašao pod novim aliasom Insolate sam radila oko godinu dana. On je izašao na legendarnom labelu Deeply Rooted i to je moj zadnji veliki projekt. Osim toga, za ovu godinu, imam potpisano još par vinilnih izdanja na labelovima Random Island i VENT, te par remixa. Također, dugoočekivani vlastiti label, koji otvaram zajedno sa partnerom Volsterom, napokon će dočekati svoje prvo izdanje ovoga rujna. Label se zove Out of Place i to je nešto čemu se najviše veselim.

I na kraju, što bi Sunčica radila da se ne bavi glazbom?

– Završila sam marketing management na ekonomiji, pa bih se možda malo više bacila u te vode, ili bih se možda posvetila više svojoj drugoj ljubavi, kuhanju.

Foto: Privatna arhiva

 

čitam...