Nema popuštanja

MJERE IDU DALJE Igrališta ostaju zatvorena, sprovodi i vjenčanja i dalje samo uz posebne uvjete

Mjere se produljuju do 4. svibnja.

15:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Nacionalni stožer civilne zaštite danas je produljio još tri mjere koje su donesene prije mjesec dana kako bi se usporilo širenje koronavirusa.

Kako je naveo ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, produljuju se mjere vezane za održavanje pogreba, sklapanje brakova i zatvaranje dječjih i sportskih igrališta. Mjere se produljuju do 4. svibnja.

Foto: Matija Gudlin
Davor Božinović // Foto: Matija Gudlin

– Promišljamo o mjerama popuštanja, no svjesni smo da to ne mora značiti da neće biti dana i s većim i manjim brojem oboljelih. U mjere popuštanja idemo oprezno i primjenjivat će se na način da neće ići sve odjednom. Tu se moraju čuti mišljenja ministarstava i epidemiologa i to je smjer u kojemu idemo. Činjenica je da Hrvatska uspijeva držati epidemiološku sliku pod kontrolom, činimo sve da linearni rast se održi što je moguće više, to otvara mogućnost za otvaranje drugih segmenata života, prije svega gospodarstva. Zahvaljujem građanima zbog kojih uopće možemo razmišljati o popuštanju – rekao je Božinović.

Podsjetimo, mjere vezane uz brakove i vjenčanja propisuju da se oni održavaju u najužem obiteljskom krugu, uz poštivanje svih mjera održavanja distance. Što se tiče igrališta, ona su zatvorena kako bi se spriječilo okupljanje većeg broja osoba.

čitam...